HAL A TORTÁN
Nyertes Zsuzsa menüje

Libamáj barackkal, Rozmaringos sült tarja, Mascarponés málnás piskóta

Libamáj barackkal

Hozzávalók:
- 250 g libamáj
- 1 barack befőtt
- fahéj
- balzsamecet
- méz

Elkészítés:
A libamájat feldaraboljuk és forró olajban kisütjük. A barackot mézzel, fahéjjal, és balzsamecettel ízesítjük.

Rozmaringos sült tarja

Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 5 evőkanál mustár
- 5 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma - reszelve
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- só

Elkészítés:
A tarjaszeleteket klopfoljuk, majd a széleit pár helyen bevágjuk, hogy ne zsugorodjon majd a sütésnél, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A mustárban fokozatosan elkeverjük az olajat, a fokhagymát, a szerecsendiót és a rozmaringot. Ezzel a páccal megkenjük a hússzeleteket, egymásra helyezzük, a vöröshagymaszeleteket a hússzeletek között elosztjuk. A húsokat zsírpapírba csomagoljuk, majd egy éjszakán át a hűtőben érleljük. Nagyméretű serpenyőben 3 evőkanál olajat hevítünk, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen, magas hőfokon pirosodásig sütjük. Az elősütött hússzeleteket tepsibe tesszük, az elősütésből visszamaradt szaftot rálocsoljuk. A szeletekre dobunk 1-1 kis hajtás friss rozmaringágat, aláöntünk 0,5 dl vizet (a hús is enged), majd előmelegített 210 fokos sütőben sütjük fedetlen, kb. 40 percig, közben saját szaftjával többször meglocsoljuk.

Mascarponés málnás piskóta

Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 kanál rétesliszt
- 6 kanál cukor
- egy csipet só
- egy csipet szódabikarbóna
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg friss málna

 

Elkészítés:
A 6 db tojássárgájához hozzáadunk 6 kanál cukrot, amit addig keverünk, amíg a cukor teljesen el nem olvadt. Majd kanalanként hozzáadjuk a réteslisztet, valamint belekerül a só és szódabikarbóna. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a tésztába. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután kivettem a sütőből egy nedves konyharuha alatt hagyjuk kihűlni.

 

Amíg a tészta teljesen kihűlt elkészítjük a krémet. A hideg tejszínt felverjük habbá, beletesszük a porcukrot majd hozzáadjuk a mascarponét. Ezt a krémet rákenjük a piskótatésztára, végül rászórjuk a málnákat. Végül a sütőpapírral feltekerjük a tésztát. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd tálaláskor a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával.


 

Címkék: nyertes zsuzsa   sztárrecept

2013. szeptember 3. 11:11



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség