HAL A TORTÁN
Dundika menüje

Borsóleves, Sült csirkecomb petrezselymes burgonyával, Cupcake, azaz muffin

Borsóleves

Hozzávalók:
- 1 kg héjas borsó
- 1 csokor új sárgarépa
- 1 csokor új fehérrépa zöldjével
- 1 db új zeller
- 2 ek bio ételízesítő
- 4 ek olaj
- 2 csapott ek liszt
- 1 csapott ek pirospaprika
- csipetke
- só
- bors
- 1 ek cukor


Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket, majd felaprítjuk. 1 ek olajon megfuttatjuk, majd 2 liter vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Ezalatt elkészítjük a csipetkét. A maradék olajból, lisztes-paprikás rántást készítünk. Ezzel sűrítjük be a levest. Én szoktam tenni hozzá egy kis cukrot, mert édes borsó ide vagy oda, sosem lesz elég édes a leves, és mi bizony úgy szeretjük. Hozzáadjuk a csipetkét, kb. 10 percig főzzük. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk a levest.

Sült csirkecomb petrezselymes burgonyával

Hozzávalók:
- csirkecomb
- krumpli
- vöröshagyma
- fokhagyma
- majoránna
- ételízesítő
- só, bors
- petrezselyem


Elkészítés:
Csirkecombokat bepácoljuk. Pác: vöröshagymát, 4-5 fokhagymát felaprítunk, amit mustárban összekeverünk. Adunk hozzá még majoránnát, borsot, ételízesítőt. A tepsibe olíva olajat öntünk, rárakjuk a már előző este bepácolt csirkecombokat, majd behelyezzük a sütőbe.


Cupcake, azaz muffin

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 és 1/4 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 1 csésze kukoricaolaj
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 2 púpos ek tejföl

krémhez:
- 1 doboz natúr sajt
- 2 dl tejszín
- 2 ek porcukor
- vanília aroma
- színezék
- díszítéshez amit szeretnétek: cukor, csoki reszelék stb.

 

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, meg egy csipetnyi sóval egy tálba tesszük. Egy másik tálban a cukorhoz ütjük a tojást és a tojássárgáját. Habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat (nyugodtan használhatunk napraforgó olajat is) és a tejfölt, és addig keverjük, amíg homogénné nem válik. Összeöntjük a két masszát, és kézi habverővel jól összedolgozzuk. Papír kapszlikkal bélelt formába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt arany barnára sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet: A tejszínt felverjük. A krémsajtot cukorral, aromával kikeverjük. Utána a tejszínhez mehet a massza. Szétosztjuk, és színezzük. A kihűlt muffin tetejére mehet a krém és a dekoráció.
 

Címkék: Majoros Hajnalka   sztárrecept

2013. augusztus 29. 10:58



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség