HAL A TORTÁN
Majka menüje

Tejszínes-gyümölcsös tészta, amerikai hamburger, sajttorta

Tejszínes-gyümölcsös tészta

Hozzávalók:
- 4 dl joghurt
- vanília rúd
- méz
- fahéj
- alma
- körte
- narancs
- banán
- bármilyen tészta

Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük. A gyümölcsöket megpucoljuk és felkockázzuk. 1 vanília rúd belsejét kikaparjuk, és beletesszük a natúr joghurtba. Ízesítjük 2 kanál mézzel és 1 kiskanál fahéjjal. A joghurtot összekeverjük a tésztával, majd belerakjuk a gyümölcsöket.

Amerikai hamburger

Hozzávalók:
- marha hátszín
- krumpli
- amerikai grillfűszer
- olíva olaj

Elkészítés:
A hátszínből húspogácsákat gyúrunk, amikre amerikai grillfűszert rakunk és így sütjük ki. A hamburger zsömlét is picit felmelegítjük. Paradicsomot, kígyóuborkát és hagymát karikázunk bele. A hamburger mellé forró olajban hasábburgonyát sütünk.

 Sajttorta

Hozzávalók:
- 475 ml teljes kiőrlésű keksz, darálva
- 2 ek cukor (tésztához)
- csipet só
- 70 g vaj
- 1000 g zsíros krémsajt
- 270 g cukor (krémhez)
- 2 tk vanília aroma
- 4 tojás
- 160 ml tejföl
- 160 ml habtejszín

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, a rácsot a sütő alsó harmadába helyezve. Közben aprítsuk fel a kekszet, hogy finom morzsát kapjunk belőle. Az így kapott morzsát tegyük egy nagyobb tálba, a sót, cukrot és az olvasztott vajat adjuk hozzá. Ezeket dolgozzuk össze. A morzsa nagy részét hintsük a formába.10 percre sütőbe rakjuk, utána pedig onnan kivéve hagyjuk hűlni.

Vegyük le a hőfokot 160°C-ra!

Tegyük az 1 kiló szigorúan szoba-hőmérsékletű krémsajtot egy tálba, vágjuk darabokra. Kézi mixer közepes fokozatán keverjük sima masszává. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük tovább 4 percig. Utána jön a só és a vanília, minden újabb tétel hozzáadás után keverünk. A tojásokat egyenként törjük bele, tegyük bele a tejfölt és a habtejszínt, szintén egy alapos keveréssel zárva minden mozzanatot. Helyezzük a befóliázott tortaformánkat egy nagy, magas falú tepsibe. Öntsük a krémsajtos masszát a kekszmorzsa alapra. Tegyük be tepsistől a sütőbe (a rács még mindig alul van), majd óvatosan öntsük fel a tepsit meleg vízzel úgy, hogy az kb. a forma feléig ér. Süssük 160°C-on 1,5 óráig. Kapcsoljuk le a sütőt, és csak résnyire nyissuk ki a sütőajtót, így hűtve a tortát kb. 1 óráig. Ez a kíméletes hűtési módszer megakadályozza, hogy megrepedjen a torta teteje. Fedjük le fóliával úgy, hogy az ne érintkezzen a tortával. Tartsuk hűtőben legalább 4 órán keresztül.

Címkék: majka   sztárrecept

2013. augusztus 26. 13:07



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség