HAL A TORTÁN
Gallusz Niki menüje

Keleti sertésgolyók Hoisin levesben

500 g darált sertéshús
2 ek. szójaszósz
2 ev. kukoricaliszt
1 tk. kínai ötfűszer keverék
225 g vizigesztenye konzerv (fele a gombócba, fele a levesbe)
500 ml húsleves alaplé
3 ek. hoisin szósz
egy hüvelykujjnyi nagyságú gyömbér lereszelve
2 nagyobb répa
8 kínai kel levél
300 g babcsíra
1 csomag újhagyma

1.A darált húshoz adjuk a szójaszószt, kukoricaliszet, ötfűszerkeveréket, apróra vágott gesztenyét, kis borsot, majd alaposan összedolgozzuk, és golyócskákat gyúrunk belőle.
2.Mély széles serpenyőbe öntjük a húsleves alaplét, hozzá keverjük a hoisin szószt, reszelt gyömbért. Tegyük a lébe a húsgombócokat , fedjük le fedővel és főzzük össze az egészet 5 percen keresztül, végül adjuk hozzá a répát, a kínai kelt ,az új hagymát, babcsírát és a maradék gesztenyét, fedjük le ismét és pároljuk 5 percig

Kukoricapehelybe panírozott pulyka rudak ,hasábburgonyával


Hozzávalók:
kukoricapehely
tojás
liszt
fél kg pulyka mell

1. a pulykamellet hosszú csíkokra vágjuk, bepanírozzuk, a zsemlemorzsa helyett kukoricapelyhet használunk és olajban kisütjük

Kókuszcsók

 

Hozzávalók 2 főre
• 1 db tojásfehérje
• 6 dkg porcukor
• 6 dkg apró szemű kókuszreszelék
1. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
2. Hozzáadjuk a porcukrot, és azt addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
3. Kanállal hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és két teáskanál (vagy ha nagyobbakat szeretnénk, akkor evőkanál) segítségével sütőpapírral fedett tepsire tesszük őket, úgy, hogy legyen helyük még terjedni.
4. Az előmelegített sütőbe toljuk pár percre, aztán nyitott sütőajtónál szárítjuk, míg rózsaszínes nem lesz a teteje. Forrón még kicsit képlékeny, de ahogy hűl, keményedik.
sütési hőfok:
150°C
sütési mód:
alul-felül sütés

Címkék: gallusz niki   sztárrecept

2013. május 17. 15:13



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség