HAL A TORTÁN
Kasza Tibi menüje

Fokhagymakrémleves:

Hozzávalók:

2 fej magyar fokhagyma
2 ek liszt
1 csapott ek vaj
1 ek olívaolaj
9 dl húslé
150 ml tejszín
15 dkg reszelt sajt
fehérbors
csipet szerecsendió

Elkészítés:
A vajon és az olajon megfuttatjuk a feldarabolt fokhagymát. Meghintjük a liszttel, megkavarjuk, majd felöntjük a húslével. Fűszerezzük. 5 percig főzzük. Simává turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta. Tálaláskor reszelt sajttal meghintjük.

Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:
8-10 szelet csirkemell vagy bármilyen más hús, ki mit szeret
50 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 db babérlevél
10-15 szem egész bors

mustár
10 dkg cukor
10 dkg füstölt szalonna apróra vágva, zsírjára pirítva
37,5 dkg tejföl
A zsemlegombóchoz:
3 db zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér pirítva, majd felkockázva
kb. 60 dkg liszt
petrezselyemzöld
3-4 tojás
víz

Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, lecsepegtetjük.
Ezután a húsokat egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót, a szalonnát, a mustárt és a citrom levét rárakjuk a húsra, majd ráöntünk kb. 1 liter vizet, és feltesszük főni. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. A közben elfőtt vizet pótoljuk. A megpuhult húsokat kiszedjük, a babérleveleket és a borsszemeket is.
A zöldségről leszűrjük a levet, félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon karamellizálunk kb. 10 dkg cukrot. Amikor a cukor megbarnul, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk, elkeverünk benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedjük a félretett lével. Jól összeforraljuk az egészet, a végén 1 nagy pohár tejfölt kis liszttel elkeverve a mártáshoz adjuk. Mikor elkezdett forrni, akkor tesszük bele vissza a feldarabolt húsokat.

Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockázunk, megpirítjuk. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítünk, beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldségzöldet. Forró vízben kifőzzük a gombócokat, és a vadassal tálaljuk.


Madártej


Hozzávalók:
1,5 l tej
7 tojás
7 ek cukor
2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A tejet odatesszük forrni. Miközben forr, a tojásokat kettéválasztjuk (külön a sárgáját, külön a fehérjét), a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját meg habosra kikavarjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Mikor forr a hab, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe, és kicsit főzzük, majd megforgatjuk, és a másik felét is megfőzzük. Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. Majd a tojássárgás cukrot abba a tejbe belekeverjük, amiben a hab főtt. Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból. Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi!

Címkék: kasza tibi   sztárrecept

2013. május 15. 11:52



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség