HAL A TORTÁN
Pély Barna menüje

Paradicsomleves betűtésztával


Hozzávalók:
- 1,5 l paradicsomlé
- 4 ek liszt
- 4 ek olaj
- betűtészta
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 4 ek cukor
- só,bors

Elkészítés:
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk, forralás után kb. 10 percig főzzük. A betűtésztát sós vízben kifőzzük, csak tálaláskor tegyük a levesbe, mert megszívja magát. Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.

Sült csirkecombok zöldséggel és tócsni

Hozzávalók:
- 6 db nagyobb csirkecomb
- 2 közepes padlizsán
- 2 közepes cukkini
- 2 nagyobb vöröshagyma vagy lilahagyma
- 25 dkg gomba
- 2 db kaliforniai paprika (piros, sárga)
A hús fűszerezéshez:
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál morzsolt majoránna
- 2 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál őrölt bors
- 3-4 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál só
- petrezselyem 
- 4-5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Tisztítást követően a combok forgójától az alsó comb felé sós ujjal 1-1 gerezd fokhagymát felnyomunk, felső bőrét a hústól elválasztva fellazítjuk, és a bőr alatt a húst alaposan sózzuk, megszórjuk bőven rozmaringgal, majoránnával, borssal. Utána bőrére fektetjük, húsos felét meglocsoljuk citromlével, sózzuk, és a fűszerekkel megszórjuk. Hagyjuk kb. 1,5 órát pihenni, hogy a fűszerek aromája a húst jól átjárja. Közben a zöldségféléket közel azonos nagyságúra kockázzuk, kiolajozott tepsibe terítjük, enyhén sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd a combokat a zöldségágyra fektetjük, és meglocsoljuk sistergő, forró olajjal, hogy a csirke bőrét összehúzza. Előremelegített 220 fokos sütőbe toljuk, majd 10 perc után 200 fokra mérsékeljük a hőfokot. Végig fedetlenül sütjük, mivel a sok gőz, amit a zöldségek a sütés során engednek, elég ahhoz, hogy jól átpárolódjanak a combok, és a végén pirosra süljenek. Kb. 20 percenként saját szaftjával átkenegetjük, a kiszáradás elkerülése végett.

Személyenként egy nagyobb burgonyát alapos tisztítás után hámozatlanul légmentesen alufóliába csomagolunk, a sütőrácsra helyezem a tepsi mellé és ameddig a hús megsül, a burgonyák is megpuhulnak. Sütés után 10 percig pihentessük, majd lehet is tálalni!

Tócsni
Hozzávalók:
- 4-5 burgonya
- 3 ek liszt
- vöröshagyma
- majoranna
- petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a többi fűszert is beledolgozzuk. Bő, forró olajba evőkanálnyi masszát teszünk, és ellapítjuk. Kicsit csökkentjük a hőfokot, hogy átsüljön, de ne égjen meg. Megfordítjuk, és másik oldalát is megsütjük. Kiszedjük, leitatjuk róla az olajat. Tejföllel (lehet fokhagymás is) vagy a nélkül tálaljuk.

Vaníliapudingos babapiskóta


Hozzávalók:
- 2 cs. babapiskóta
- 2 cs. vaníliapuding
- 1 l tej
- eper

Elkészítés:
A babapiskótát lerakjuk egy jénai tálba (csak azért abba, mert jól látszanak a rétegek és a színek).
Ezután az 1 liter tejből és a 2 csomag pudingporból elkészítjük a pudingot, amit ízesítünk cukorral és vaníliás cukorral. Az első sor babapiskótára lassan ráöntjük a pudingot (még melegen), majd gyümölcsöket rakunk rá.
Jöhet a következő réteg, ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére díszítésnek gyümölcs kerüljön.

 

Címkék: pély barna   sztárrecept

2013. május 15. 10:34



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség