HAL A TORTÁN
Judy menüje

   Paradicsom leves betűtésztával


Hozzávalók:
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- paradicsompüré
- zellerszár
- só, cukor
- betűtészta

Elkészítés:
Olajból és lisztből rántást készítünk, majd pirospaprikával meghintjük. Felengedjük vízzel, majd beletesszük a paradicsompürét. Ízesítjük zellerszárral, és ízlés szerint cukorral és sóval. Közben míg a leves elkészül, addig kifőzzük a betűtésztát. A levesbe téve tálalhatjuk is!

                                                                                  Borsófőzelék


Hozzávalók:
- olaj
- borsó
- liszt
- só, cukor
- friss petrezselyem

Elkészítés:
Kevés olajon puhára pároljuk a borsót (konzerv), majd kevés liszttel meghintjük. Felengedjük a konzerv borsó levével, majd hozzáöntünk vizet, és tejet - tetszés szerint. Addig kevergetjük, amíg főzelék sűrűségű nem lesz az egész. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd a legvégén megszórjuk friss petrezselyemmel.

                                                             Fasírt

Hozzávalók:
- zsemle
- tej
- darált pulyka/ darált sertés
- tojás
- hagyma
- só, bors, piros arany, gulyás krém
- zsemlemorzsa
- olaj

Elkészítés:
Egy kevés zsemlét, vagy kenyeret tejbe áztatunk, annyi időre, hogy könnyen morzsolható legyen.
A darált pulyka, vagy disznó húshoz hozzá keverjük, a tojást, és a gyengén pirított hagymát.
Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, és gulyás krémmel - tetszés szerint. Miután elérte a megfelelő ízt, és kézzel jól összedolgoztuk, akkor kis gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Végül forró olajban lassan pirosra sütjük, és a főzelékkel együtt tálaljuk.

                                                     Riskók, rizsfelfújt


Hozzávalók:
- rizs
- tej
- cukor
- fahéj
- tojás
- baracklekvár, kakaó

Elkészítés:

A rizst feles arányban, vízzel és tejjel feltesszük főni. Ízesítjük cukorral, vanilliás cukorral, fahéj rúddal, és puhára főzzük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a már kihűlt rizshez adjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan a rizshez adjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a rizses masszát, és kb. 160-180 fokon pirosra sütjük. Baracklekvárral, kakaóval, vagy fahéjjal tálaljuk.

 

Címkék: judy   sztárrecept

2013. május 8. 10:19



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség