SZTÁRSZAKÁCSOK
Judy

A Hal a tortán vendéglátója: Judy

Kis Judit, művésznevén, Judy Szolnokon született 1974. november 30-án. Előadóművész, az egykori Groovehouse együttes énekesnője. Már kiskorában is énekesnő szeretett volna lenni, tizenöt éves korában felvették a pesti OSZK stúdióba. Az 1995-ös Pop-rock Fesztiválon tűnt fel. Ezután jelent meg első, önálló lemeze Vad tangó címmel. 1998 októberében csatlakozott az akkor még duóban (Bogár Miklós és Kárpáti Zsolt) felálló Groovehouse együtteshez.
1998. december 14-én súlyos autóbalesetet szenvedett, amibe majdnem belehalt. Arca teljesen összeroncsolódott, szinte nem maradt a testében ép csontja, ráadásul bordái átszúrták a tüdejét, ezért légmellet kapott. Ezért az első albumuk a tervezett február helyett csak 1999 júliusában jelenhetett meg. A második album készítése közben Bogár Miklós kivált az együttesből és külföldre ment dolgozni, így duóvá alakult az együttes.
2001-ben nagyot fordult a világ körülöttük: megjelent 2. nagylemezük Hajnal címmel, és innentől kezdve nem volt megállás. Sorra jöttek az elismerések, díjak, fellépések, majd az újabb lemezek. Minden olyan díjat besöpörtek, amit csak lehetett Magyarországon. 2003-ban újabb lemezzel jelentkeztek Ha újra látom címmel. 2005-ben jelent meg Ébredj mellettem, majd 2008-ban Hosszú az út című lemezük. 2008 októberében megjelent Csaba Adrienn: Judy szemtől szemben című könyve, mely életét kíséri végig a balesettől egészen az esküvőjéig. Judy ugyanis férjhez ment Nagy Rolandhoz, aki a Groovehouse dobosa (volt), de 2009 januárjától külön utakon járnak. Úgy tervezték Zsolttal, hogy 2009-ben megjelentetik a 6. lemezt, de az soha nem került a lemezboltok polcaira.
Élete fordulatot vett, mikor 2011 márciusában bejelentette: kiszáll a Groovehouse-ból és szólóban folytatja tovább. Jelenleg szólóalbumán dolgozik, melyhez leforgatta első klipjét Soha nem késő címmel. Magánélete is rendeződött, több mint két éve együtt él Molnár Balázzsal, egy kislányuk van, Maja, aki 2011 év végén született.

Címkék: hal a tortán   judy   sztárszakács

2013. május 7. 11:39KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség