HAL A TORTÁN
Puskás Peti menüje

Paradicsomos mozzarella olívabogyóval

Hozzávalók:

- 2 zacskó mini mozzarella
- 1 doboz koktélparadicsom
- 1 üveg töltött olívabogyó (zöld)
- fogpiszkálók
- só/bors

Elkészítés:

Fogpiszkálókra felszúrni olivabogyót, fél koktélparadicsomot, egy mini mozzarellát. Sózni, borsozni.


Thai kókuszos garnélaleves

Hozzávalók:

• 50 dkg előfőzött, fagyasztott garnéla
• 3 tk olaj
• 4 kis sonkahagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 kk szárított fenyérfű (ázsiai citromfű)
• 5 szem feketebors
• 3 ek olaj
• 3 tk thai vörös currykrém
• 8 dl kókusztej
• 6 cl halszósz (vagy szójaszósz)
• zöldcitromhéj

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon a fenyérfűvel együtt megfuttatjuk.
Felöntjük 1 l vízzel, beledobjuk a borsot és 15-20 percig kis lángon főzzük, majd leszűrjük.
Felhevítünk egy wokot, beletesszük az olajat és körbefuttatjuk az edényen.
Beletesszük a currykrémet, és közepes lángon 1-2 percig folyamatosan kevergetjük.
Hozzáadjuk az alaplevet és a kókusztejet, felforraljuk. 10 percig csendesen főni hagyjuk.
Beleszórjuk az előzőleg kiolvasztott és leöblített garnélát, és 1-2 percig forraljuk.
Halszósszal ízesítjük, ha szükséges utánsózzuk (a halszósz és a currykrém is sós).
Tálaláskor zöldcitromhéjjal díszítjük.


Fügés olaszkolbászos papardelle/tagliatelle

Hozzávalók:

• 40 dkg tészta
• 50 dkg paradicsompüré
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 1 ek aprított petrezselyemzöld
• 2 ek extra szűz olíva olaj
• 1 csipet só
• 1 ek peperoncino paprika
• 15 szelet csípős olaszkolbász
• 3 egész füge
• bazsalikom

Elkészítés:

Miközben feltettük a vizet forrni, mossuk meg és apróra vágjuk fel a petrezselymet. Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát és olaszkolbászt, tegyük hozzá a peperoncino paprikát és végül a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk meg és kb. 20-30 percig néha kavargatva főzzük. A közben „fog keményre” megfőzött tésztát szűrjük le és tegyük bele a szószos serpenyőbe, rakjuk bele a feldarabolt fügét, majd melegítsük össze. Szórjuk rá a petrezselymet és azonnal tálaljuk. Díszítésnek: bazsalikom.


Zuppa Inglese

Hozzávalók:

- 1,5 l tej
- 1 étcsoki puding
- 1 puncs puding
- 1 vanília puding
- kész piskóta lap (vastagságtól függően 1 vagy 2)
- 4 tojás fehérje
- kristálycukor
- 1 nagy pogácsaszaggató forma

Elkészítés:

Felszeleteljük a piskóta lapot, majd 6 db hengert formázunk belőle nagy pogácsaszaggatóval. A pudingokat elkészítjük, betöltjük őket a korongok közé, váltakozva, a legfelső korongra felvert tojáshabot halmozunk, karamellizálhatunk rá cukrot is. Tálalás előtt tegyük a hűtőbe. 

Címkék: puskás peti   sztárrecept

2013. május 6. 23:11



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség