HAL A TORTÁN
Janicsák Veca menüje

Sütőtök krémleves


Hozzávalók:
- 1 db közepes sütőtök (kb. 90 dkg meghámozva, kimagozva)
- 1 fej vöröshagyma
- kb. 1-1 ek olívaolaj + vaj
- só (7 fűszer só)
- bors
- reszelt gyömbér - ízlés szerinti mennyiségben (1/2-1 kiskanálnyi reszelve)
- kb. 100 ml főzőtejszín
- víz
- 2 ek tökmag

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük. Amíg a hagyma üvegesedik, a sütőtököt felvágjuk, kikanalazzuk a magját, meghámozzuk, felkockázzuk. Amikor kész a hagyma, rátesszük a vajat, beleszórjuk a sót, borsot, és rátesszük a felkockázott tököt. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Amíg fő a tök, lereszeljük a gyömbért. A tökmagot feltesszük a tűzhelyre egy serpenyőbe (zsiradék hozzáadása nélkül), odafigyelve, alacsony hőfokon megpirítjuk (2-3 perc). Levesszük a tűzről a megfőtt tököt, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt gyömbért és turmixban, vagy botmixerrel krémes állagúra vegyítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, a tejszínnel is összerottyantjuk, majd tálaljuk, tetejére a pirított tökmagot szórva.


Lazac steak



Hozzávalók:
-80 dkg friss lazac
- fokhagyma
- vaj
- alufólia

Elkészítés:
Sütőben, alufóliába csomagolva elhelyezzük az adagokra felvágott halat. Teszünk rá vajat, megsózzuk, fokhagymával megszórjuk, majd készre sütjük 220 fokon.

Taglietelle spenóttal, mascarponéval és parmezánnal

Hozzávalók:
- ½ kg taglietelle
- olivaolaj
- 2 kk vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ frissen őrölt szerecsendió
- 400 g alaposan megmosott és apróra vágott friss spenót
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
- 1, 2 dl habtejszín
- 150 g mascarpone sajt
- 2 marék frissen őrölt parmezán sajt

Elkészítés:
Felforralunk egy nagy fazék sós vizet, bele tesszük a tésztát, és megfőzzük a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Ezalatt felforrósítunk egy lábost, vagy wokot, megspricceljük oliva olajjal, majd teszünk bele fokhagymát és a szerecsendiót. Mikor a vaj megolvadt, rá lehet dobni a spenótot. Öt perc alatt összeesik, de a szép zöld színe megmarad. A nedvesség nagy része elfő. Ezután sózunk, borsozunk ízlés szerint, és azután jöhet a tejszín, a mascarpone és egy kevés a tészta főzővizéből. Egy kicsit forraljuk, aztán ismét fűszerezzünk. A leszűrt tésztát a spenóthoz keverjük, majd rátesszük a parmezánt, és összerázzuk az egészet. A főzővízzel szép simára tudjuk lazítani úgy, hogy ne tapadjon össze. Még egyszer megkóstoljuk, ellenőrizzük a fűszerezést, és lehet tálalni.

Poharas csokis


Hozzávalók:
- 3 doboz natúr joghurt
- liszt, cukor, olaj
- szódabikarbóna
- instant kakaópor, natúr kakaópor
- 1 tábla étcsoki
- 1 margarin
- tej

Elkészítés:
A joghurtokat beleöntjük egy nagy keverőtála, hozzáadjuk a 3 doboz lisztet, 2 doboz cukrot, fél doboz olajat, 1 kiskanál szódabikarbónát, 1 evőkanál instant kakaót és 2 evőkanál kakaóport. Az egészet összekeverjük, majd tejjel tejfölsűrűségűre hígítjuk. 200 fokon előmelegítjük a sütőt, majd 15-20 percig sütjük. Ha megsült a teteje, egy fakanállal kiszúrjuk, ha nem folyós akkor kész van.
Szósz:
Egy tálba rakunk 5 evőkanál tejet, 4 evőkanál cukorot, 1/4 kocka margarint, 1 tábla étcsokit, majd összeforraljuk az egészet. A kész szószt a kilyukasztott sütibe öntjük, majd hagyjuk kihűlni.
 

 

Címkék: janicsák veca   sztárrecept

2013. május 2. 22:56



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség