HAL A TORTÁN
Hujber Feri menüje

Erőleves


Hozzávalók:
- 1 kg marhacsont
- 25 dkg darált marhahús
- 1 tojásfehérje
- 1 kiskanálnyi paradicsompüré
- 30 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- bors
- só

Elkészítés:
A csontot felaprítjuk, leforrázzuk, majd leöblítjük. A darált húst összekeverjük a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsuk fel 2 liter hideg vízzel. Beletesszük a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózás után, feltesszük főni. Lassú tűzön 2-3 órán át főzzük. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használnánk, akkor vegyük ki és tegyük félre miután megpuhult). A levest végül lehúzzuk a tűzről, és ülepedni hagyjuk néhány percig, majd leszedjük a zsírját, és átszűrjük egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítjuk.

Rakott krumpli


Hozzávalók:

- 2 db csirkemellfilé
- 3-4 db nagyobb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- fűszerkeverék
- 1 nagy pohár tejföl
- sajt
- só, frissen őrölt bors


Elkészítés:
Hámozzuk és vágjuk karikára a burgonyát, majd sós vízben főzzük meg. Amikor majdnem teljesen megfőtt, szűrjük le. Idő közben a csirkemellfilét vágjuk kis kockákra, a hagymát is aprózzuk fel. Kis olajon pároljuk meg a hagymát és a húst, fűszerezzük sóval, borssal, szárnyas fűszerrel. Miután minden elkészült, rétegezzük egy kisebb tepsiben vagy jénai tálban: burgonya, hús, tejföl. A burgonyát szórjuk meg vegetával. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben összesütjük. A végén levesszük az alufóliát, megszórjuk sajttal és pirosra sütjük. Magas zsírtartalmú tejfölt használjunk, hogy ne eresszen levet az étel.

Palacsinta


Hozzávalók:

- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb. 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- csipetnyi só
- 1/2 dl étolaj

Elkészítése:

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.

Töltelék:
túrós:
hozzávalók:
- 25 dkg túró
- cukor
-1 citrom héja

Címkék: hujber ferenc   sztárrecept

2013. április 30. 23:54



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség