HAL A TORTÁN
Pál Dénes menüje

Francia hagymaleves cipóban

Hozzávalók:

- 0.5 kg hagyma
- 0.5 l húsleves (vagy kocka)
- 3 dl főzőtejszín
- só – bors
- 25 dkg reszelt sajt
- cipó
Elkészítés:
A hagymát pici olajon megfuttatjuk. Utána felöntjük a húslevessel, majd kiturmixoljuk az egészet. Hozzáadjuk a főzőtejszínt a sót, borsot. Felfőzzük. Utána, ha kész, cipóban tálaljuk. Sajttal, petrezselyemmel díszítjük.

Édes - fűszeres oldalas


Hozzávalók:
- 1.5 kg sertés oldalas
- 1 fej vöröshagyma
- só – bors
- babérlevél
Mártás:
- 3dkg sült oldalas fűszerkeverék
- 5 fokhagymagerezd
- 10 dkg barnacukor
- 4 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál mustár
(ízlés szerint erőspaprika)
Elkészítés:
Vágjuk darabokra az oldalast és tegyük lobogóforró vízbe, amit befűszereztünk (só, bors, babérlevél, vöröshagyma). Főzzük letakarva, míg megpuhulnak (kb. 60 perc). Készítsük el a mártást. Vágjuk apróra a fokhagymát. Adjuk hozzá a cukrot, szójaszószt, mustárt, chilit és a sültoldalas fűszerkeveréket. Vegyük ki a húst a léből, ha megpuhult és csepegtessük le, csontozzuk ki. Egy lábosba tegyük bele a húst és a kész szószt. Forraljuk mindaddig, míg a szósz besűrűsödik és kellemes mártás állagú nem lesz. Barna rizzsel tálaljuk.

Citromos álom


Hozzávalók:
-6 tojásból piskótát sütünk
- ½ l tejszín
- ½ l tejföl
- 2 citrom leve
- 2 habfixáló
- 12 evőkanál porcukor
- 1 vaníliás cukor
díszítés: lime szelet és reszelt héja
Elkészítés:
A piskótát elkészítjük. Utána a feltüntetett hozzávalókat ebben a sorrendben kemény habbá verjük. Majd a kihűlt piskótára ráöntjük. Ízlés szerint díszítjük. Hűtjük.

Címkék: pál dénes   sztárrecept

2013. április 29. 23:18



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség