HAL A TORTÁN
Ganxsta Zolee menüje

Gyümölcsleves

Hozzávalók:
- meggy, őszibarack, szilva, alma
- 1 mk fahéj
- 4-5 db szegfűszeg
- 4 ek liszt
- 1 nagy doboz tejföl
- 5-6 ek cukor
- csipet só
- víz


Elkészítés: A gyümölcsöket felöntjük vízzel, kb 5 l -re. Beletesszük a cukrot, ha nem használtuk a befőttek levét, akkor több cukrot, sót, fahéjat, és szegfűszeget, majd összeforraljuk. Ez alatt kikeverjük a lisztet a tejföllel, csomómentesre. Ha felforrt a leves, kisebb adagokban felhígítjuk a tejfölös lisztet a lével jó folyósra, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Azonnal kevergetjük, és pár percet hagyjuk forrni. Megkóstoljuk, és ízlés szerint még édesíthetjük. Tálalás előtt hidegre hűtjük.

Patagonas - sült banán


Hozzávalók:
- banán
- olaj
- tejföl
-sajt
Elkészítés:

A banánt megpucoljuk, forró olajban elősütjük. Vékonyra kilapítjuk, majd még egyszer átsütjük mind a két oldalát. Tejfölös-sajtmártást kínálunk hozzá.

Gyümölcssaláta

Hozzávalók:

- 3-4 narancs leve
- 2 db nagyobb alma
- 2 db banán
- barackbefőtt

Elkészítés:
Az alma héját levágjuk, kis kockákra vágjuk. Ízlés szerint kicsi cukorral, kevés vízben puhára főzzük. A narancsok levét kicsavarjuk, egy tálba öntjük. Hozzáborítjuk a befőtt levét, a befőttet szintén kis kockákra vágjuk, és belekeverjük (ez esetben sárgabarack, de bármilyen gyümölcs jó). Belekarikázzuk a banánt. Végül, ha kihűlt, beleborítjuk az almát levével együtt.

Címkék: ganxsta zolee   sztárrecept

2013. április 25. 22:56



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség