HAL A TORTÁN
Sarka Kata menüje

Osztriga


Az osztrigákat a következő képpen kinyitjuk: törülközővel lefogjuk és erős pengéjű késsel a kagyló héját szétfeszítjük. A felső héjról a hús lekaparjuk, az esetleges szilánkokat eltávolítjuk. Jégágyon, felcikkezett citrommal tálaljuk.

Grillezett garnéla rák


Hozzávalók:
- garnéla rák farok: 16 db
- olivaolaj: 0.2 l
- fokhagyma: 4 gerezd
- só
- bors

Elkészítés:
A rákokat megtisztítjuk, úgy hogy a farkát borító páncélt rajta hagyjuk. Sózzuk, borsozzuk, forró olíva olajon a szeletelt fokhagymát megfuttatjuk és rátesszük az előkészített rákokat. Kb. 1 perc alatt készre sütjük.

Roston sült vajhal, meleg spagetti salátával

 

Hozzávalók:
- vajhal: 1 kg
- só
- bors
- szárított sonka: 6 dkg
- oliva olaj: 0.3 l
- koktél paradicsom: 15 dkg
- béby paraj: 15 dkg
- édeskömény: 10 dkg
- bok csoj: 1 db
- fokhagyma
- spagetti tészta: 1 kg
- citrom( vagy zöldcitrom): 1 db
Elkészítés:
A vajhal szeleteket sózzuk,borsozzuk,teszünk rá bazsalikom levelet (lehet zsálya levél is) és körbe tekerjük szárított sonkával (panchetta, serrano), pici citromlével meglocsoljuk (zöld citrom leve is jó) és a hűtőbe tesszük .Közben a spagettit megfőzzük. Egy serpenyőben oliva olajat hevítünk, beletesszük a szeletekre vágott fokhagymát és picit megpirítjuk. Rátesszük a bok csojt és tovább pirítjuk (kb. 1 perc). Utána az édes köményt, koktélparadicsomot és a baby parajt. Sózzuk, borsózzuk, és készre pirítjuk. A kifőtt spagettivel összeforgatjuk. Az előkészített vajhal szeleteket elővesszük a hűtőből és a serpenyőben forró oliva olajon megsütjük.
Tengergyümölcsei spagetti
Hozzávalók:
- tenger gyümölcsei: 1 kg
- spagetti: 1 kg
- oliva olaj: 0.3 l
- fokhagyma: 3 gerezd
- petrezselyem: 1 csokor
- fehérbor: 2 dl
- só
- bors
- citrom: 1 db
Elkészítés:
Egy serpenyőben oliva olajat hevítjük, beletesszük a szeletekre vágott fokhagymát és 1 picit megfuttatjuk. Felöntjük egy pici fehér borral és megvárjuk míg elpárolog a bor. Ezután rátesszük a kiolvasztott és lecsepegtetett tenger gyümölcsei ragut. Sózzuk, borsozzuk,fehér borral felöntjük és készre pirítjuk. A kifőzött spagettivel összeforgatjuk,reszelt parmezánnal megszórjuk és egy pici frissen facsart citromlével meglocsoljuk.

 


Joghurtos, túrós kocsonya eper öntettel


Hozzávalók:
- túró: 0.5 kg
- joghurt: 0.5 l
- vaníliás cukor: 30 gramm
- kristálycukor: 0.1 kg
- zselatin: 4 teás kanál
- citrom: 1 db
- narancs: 1 db
 Mártás:
- eper: 0.5 kg( lehet mirelit is)
- cukor: 0.1 kg
Elkészítés:
A túrót a joghurttal egy mixer segítségével simára keverjük. Ízesítjük, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, és narancshéjjal. A zselatint kb. 1 dl vízben feloldjuk és a masszához keverjük. Folpack fóliával kibélelt muffin formákba adagoljuk és a hütőben megdermesztjük. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük. Serpenyőben cukrot karamellizálunk és beletesszük az epret. Addig főzzük míg teljesen szét nem fő. Tálalás előtt elővesszük a hűtőből a muffin formákat és egy tányérra lefordítva könnyedén kiszedjük a kész túrókocsonyát, melyet leöntünk a mártással.

Címkék: sarka kata   sztárrecept

2013. április 24. 23:49



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség