HAL A TORTÁN
Cseke Katinka menüje

Zsíros kenyér

Paprikás krumpli

Hozzávalók:
- 1kg krumpli
- 15 dkg kolbász
- vöröshagyma
- só, bors
- paprika
- olaj
- paradicsom
- pirospaprika

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.


Mákos tészta

Hozzávalók:
- 500g széles metélt
- 225g mák
- só, porcukor

Elkészítés:
A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük. A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük.

Címkék: cseke katinka   sztárrecept

2013. április 22. 23:35



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség