HAL A TORTÁN
Falusi Mariann menüje

Koriander krémleves

Hozzávalók:
- 2 krumpli
- hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, BBQ szósz, szerecsendió, chili
- füstölt sajt
- 3-4 friss koriander
- tejszín
- 1 kanál keményítő
- 1 csepp korianderolaj
- mandulaforgács

Elkészítés:
Mint a legtöbb zöldség-krémlevest ezt is úgy kezdjük: vegyünk két krumplit, vágjuk kockára… Ez sűríti majd kicsit a levét. Aki szeretné, párolhat alá kis hagymát, aztán rádobhatunk 2-3 gerezd fokhagymát is, majd felöntjük vízzel és megfőzzük benne a krumplit. Ízlés szerint ízesítsük, elég egy kis só, egy kis füstölt BBQ szósz, és 3-4 dús csokor friss koriander. Kicsit rottyan, majd botmixelés után főzzük még. Tejszínnel, és ha kell 1 kanál keményítővel selymesre kavarjuk. Ízesítjük szerecsendióval, vagy cseppnyi chilivel. Alá kockára vágott füstölt sajtot teszünk, a tetejére pár csepp korianderolaj és pirított mandulaforgács kerül.


                                       Töltött oldalas hagymás krumplival és párolt káposztákkal

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg sertésmáj kicsire összevágva
- 1 szikkadt zsemle
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 0,5-0,5 tk só, frissen őrölt bors
- 1-1 tk pirospaprika, majoránna
- 1 kg krumpli
- újhagyma
- libazsír
- 1-1 fej lila- és fehér káposzta
- fahéj
- aszalt szilva
- fehérbor
- cukor

Elkészítés:
Az oldalast a szuper hentes előkészíti a töltéshez, a csontokat is bemetszi, és egy jó nagyot rácsap, hogy el is törjenek, de ne váljanak kétfelé. A tölteléket ki-ki saját családi hagyományai és ízlése szerint állíthatja össze, és fűszerezheti.
140 fokon 2 és fél órát pároljuk fólia alatt, majd 40 percig nélküle ropogósra sütjük, amitől a csontok kiemelkednek, és csodás látványt nyújtanak. Kihűlve szeletekre vágjuk és gyönyörűen tálaljuk...
A hagymás krumplihoz libazsíron fonnyasztunk újhagymát zölddel, és a kockára vágott előfőzött krumplit ebbe forgatjuk.
A párolt káposzták kétféle ízesítéssel készültek. A lila káposzta fahéjjal és aszalt szilvával, a fehér káposzta édes hagymával és fehérborral lett ízesítve. Kevés cukrot mindkettőbe tehetünk - ízlés szerint.

Sajttál

Hozzávalók:
- Comte (a Jura-hegységből)

- Le Gruyere svájci sajt (a 2010-es világbajnokság győztese)
- Manchego (spanyol tradicionális juhsajt)
- szarvasgombás vajjal töltött Brie sajt

Elkészítés:
Ízlésesen tálaljuk a sajtokat, majd a tálat gyümölcsökkel és dióval díszítjük.

Címkék: falusi mariann   sztárrecept

2013. április 12. 22:50



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség