HAL A TORTÁN
Harsányi Levente menüje

Balzsamírozott eper gyöngyök grillezett kecske-juhsajt ágyon, pármai tölcsérrel


Hozzávalók:
- eper
- balzsamecet
- citrom
- mogyoró szirup
- saláta
- ruccola
- olivaolaj
- szeletelt sajt
- bazsalikom levél
- pármai sonka

Elkészítés: az epreket félbevágjuk, balzsamecettel, kevés citrommal, csepp mogyoró sziruppal megöntözzük. A saláta leveleket felvágjuk, hozzáadjuk a ruccolát, megöntözzük oliva olajjal, végül hozzákeverjük az epret is. A szeletelt sajtra bazsalikom levelet nyomunk, azt levéllel lefelé kevés oliva olajban barnára sütjük. Után kivesszük az olajból, tányérra tesszük, ráhalmozzuk a salátát eperrel és közben pármai sonkát szúrunk közé.

Szentpéter hal kék sajt mártásban,vajas zöldbabbal


Hozzávalók:
- vajhal
- fokhagyma
- olaj
- tejszín
- só, bors
- zöldbab
- vaj
- citrom

Elkészítés:
A halszeleteket előre befűszerezve hűtőben tároljuk. Hozzá besamel mártást készítünk: fokhagymás olajba tejszint teszünk, sóval borssal fűszerezzük, elfelezzük, az egyik felébe márványsajtot teszünk és beleolvasztjuk. Az előre fűszerezett halat kivesszük és kevés olajban kisütjük majd az elkészített tálra tálaljuk. Zöldbabbal találjuk, amit megfőzünk és vajban picit még puhábbra pároljuk.
Tálalásnál a halakat tányérra tesszük, mellé citromkarikát és citromlevelet teszünk és vajban párolt zöldbabot, melyre tálaláskor vajdarabokat teszünk.

Nagymama könnyű pudingja jobbról


Hozzávalók:
- vaníliapuding
- tej
- málnás zselatin
- mentalevél

Nagymama segítségével elkészítjük a vanília pudingot külön, készítünk málnás zselatint, melyet a külön erre az alkalomra előkészített poharakba töltjük. Ezután rátesszük a pudingot majd hűtőben tartjuk tálalásig. A pudingot pohárban vagy kiütve tányérra találjuk, menta levéllel, kevés epervelővel tetején mogyoró habbal.

Címkék: harsányi levente   sztárrecept

2013. április 8. 22:46



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség