HAL A TORTÁN
Bebe menüje

 

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj vagy vaj
- 4 ek liszt
- 1 liter tej
- füstölt sajt
- só
- bors

Elkészítés:
A brokkolit kisebb darabokra szedjük és ételízesítős vízben (éppen csak ellepje) megfőzzük - kb. 15 percig rotyogjon. Fontos, hogy, amikor készen van, egy szűrőbe kiemeljük a brokkolit, de a levét, amiben főtt ne öntsük ki, mert felhasználjuk majd a leves hígításához. Ha megfőtt a brokkoli, pépesre törjük robotgéppel.
A besamel mártáshoz 4 evőkanál olajat felhevítünk és hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, amíg folyamatos kevergetés mellett össze nem áll. Egy liter tejet öntünk hozzá, de nagyon fontos, hogy nagyon lassan, vékony sugárban és szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Ha túl gyorsan öntjük hozzá, akkor csomós lesz.
Miután hozzáadtuk a tejet, lehet ízesíteni egy kis sóval, borssal (de csak óvatosan, mert hozzáadjuk az főzőlevet, ami szintén már magában ízesített) és hozzátörünk egy fej fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a brokkolit, és annyi alaplevet, hogy leves állaga legyen . Ha ez megvan összeforraljuk és máris készen van a leves. Ha a főző-léből csak keveset használunk, kevésbé puffaszt!
Fontos még, hogy tálaláskor reszelt füstölt sajtot szórjunk a tetejére.
 

Lazac steak csípős tésztával, tejszínes spenótos mártással

 

Hozzávalók:
- 1 kg lazac
- ½ kiló spenót
- 1 kg tetszés szerinti tészta
- só
- bors
- csípős zöldfűszer
- főzőtejszín

Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát (kb. 8 – 10 percig). Szűrjük le, hűtsük le hideg vízben, majd forgassuk át olajban. Szórjuk meg a kész tésztát csípős zöldfűszerrel gazdagon. Mossuk meg a téglára vágott lazacot, majd forró sütőben bőrével lefelé süssük 2 percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük újabb 2 percig. Ízesítsük sóval, borssal. Forrázzuk le a megmosott spenótot majd forraljuk fel a főzőtejszínnel 1 percig.
 

Mars csoki torta

 

Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kk sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag tejkaramella ízű főzős pudingpor
- 6 dl hideg tej
- 12 ek cukor
- 20 dkg margarin
- valamint: 5 db Mars csoki
- 10 db mini Mars csoki a torta tetejére
Csoki mázhoz:
- 8 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- 1 ek tej
- 2 púpos ek étcsoki puding
- 1 ek kakaópor

 

Elkészítés:
A krémhez 8 evőkanál cukrot karamellizálunk. Felöntjük 4 dl hideg tejjel - össze fog ugrani, de ez nem baj – majd kevergetjük, amíg fel nem olvad teljesen a karamell. A pudingport a maradék cukorral (4 ek) és tejjel (2 dl) csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a karamellizált tejhez, és folyamatosan kevergetjük, forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Jó masszívnak, keménynek kell lennie, majd teljesen lehűtjük a krémet.
A margarint habosra keverjük azután pedig apránként hozzákeverjük a krémhez. (Mindig a keményhez keverjük a lágyat.)
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és kemény habbá verjük a fehérjét a cukor felével. A sárgáját habosra verjük a cukor másik felével, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Szitán keresztül hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ismét óvatosan elkeverjük. Kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalára nem kenünk semmit, a piskóta le fog válni és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 170 fok) majd kb. 10 perc múlva lejjebb vesszük a hőfokot (kb. 150 fokra). Kb. 40 perc alatt sül készre..
A piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém egyharmadával. A csokikat felszeleteljük fél centinként, és a krémre fektetjük, szépen körbe-körbe rakjuk. Megint teszünk krémet a tetejére, elkenjük. Beborítjuk a piskóta másik felével. A maradék krémet szétkenjük a torta tetején és oldalán.
A csoki máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk és a torta tetejére csöpögtetjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
 

Címkék: bebe   sztárrecept

2013. április 4. 23:13



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség