HAL A TORTÁN
Fluor Tomi menüje

Burrito


Hozzávalók:
A tortillához:
- 3 db tojás
- 8 dl tej
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búzaliszt
A töltelékhez:
- 40 dkg darált hús
- 20 dkg főtt kukorica
- 20 dkg főtt vörös bab
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 10 dkg paradicsom
- 2 dkg vaj
- fél citrom leve
- 1 csokor metélőhagyma
- só
- bors
- chili
A mártáshoz:
- 5 db paradicsom
- 1 db chili paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kevés petrezselyem
Elkészítés:
A kukoricalisztet a tojásokkal és a tejjel jól összekeverjük, ha nincs tortilla sütőnk, akkor egy palacsintasütőben 4-5 mm vastagságú lepényeket sütünk. Ha sűrűbbre, gyúrható tésztára csináljuk, akkor 3 dl vízzel keverjük össze a 30 dkg lisztet, és a tojást hagyjuk el. Az így kapott tésztát 12 darabra osztva kinyújtjuk, majd megsüthetjük sütőben is egy tepsiben vagy sütőlapon. Akkor jó, ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta, amelyek jobban megpirulnak.
A töltelékhez vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a darált húst a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, a babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel, végül megöntözzük a citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük.
Amíg sül, elkészítjük a csípős mártást. Ha pépesre akarjuk, akkor a hozzávalókat összeturmixoljuk, ha kicsit darabosra, akkor a hagymát és egy paradicsomot finomra vágva adjuk hozzá.
 

Tejszínes-chilis kukorica-krémleves


Hozzávalók:
- étolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 chili (persze függ attól, milyen erős a chili és ki milyen csípősen
szereti az ételt)
- tabasco
- 500 g (fagyasztott) csemegekukorica
- 2 dl tejszín
- só
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a felvágott hagymát (nem kell apróra vágni). Mehet utána a fokhagyma. Amikor a hagyma üvegessé válik, mehet rá a feldarabolt chili, a pirospaprika, a (morzsolt) csemegekukorica és annyi víz, ami az egészet jól ellepi. Addig kell főzni, amíg a kukorica megpuhul, majd fel kell önteni a tejszínnel. Felforralni, megkóstolni, botmixerrel krémállagúra turmixolni.
 

Almás-fahéjas Chimichanga

Hozzávalók:
- tortilla
- alma
- fahéj
- cukor
- vaníliapuding
A kockára vágott almát olvasztott cukron karamellizáljuk, majd mikor aranysárgára pirult, fahéjat szórunk rá. Kis ,,batyukat" készítünk tortilláva beletöltve, vaníliapudinggal nyakon öntjük.

 

Címkék: fluor tomi   sztárrecept

2013. április 2. 23:20



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség