HAL A TORTÁN
Szandi menüje

Tormakrémes sonkatekercs franciasalátával


Hozzávalók:
- 8 szelet gépsonka (20-25 dkg)
- 40 dkg franciasaláta
- 10 dkg ecetes torma
- 15 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 mk só
- 1 tk kristálycukor

Elkészítés:
5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besamel mártás).
Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az az ecetes tormával.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és hűtőbe tesszük.
A franciasalátát tálra tesszük.
A sonkaszeletek közepére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük.
A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével utólag töltjük.
A maradék tormakrémmel díszíthetjük.


Amerikai káposztasaláta - coleslaw
 

Hozzávalók
- 1 db kis fej káposzta
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 adag majonéz
- 1 db tejföl
- 1/4 tk durvára tört bors
- 1 tk só
- 2 tk cukor
- ½ citrom leve
Elkészítés:
A gyökérzöldségeket és a hagymát meghámozzuk, a káposzta külső leveleit eltávolítjuk és valamennyi zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és állni hagyjuk.
Eközben elkészítjük 1 tojás sárgájából a majonézt és a fűszerekkel ízesítve, a tejföllel tartármártást készítünk belőle.
A besózott zöldségeket jól kifacsarjuk és összekeverjük a mártással.
Pár órára behűtjük, hogy az ízei összeérjenek.
 

Amerikai hamburger


Hozzávalók:
- 30 dkg darált marhahús
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál ketchup
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- só
- olaj
- 4 hamburger-zsömle
- 4 salátalevél
- 1/2 lilahagyma
- 2 paradicsom
- 1/2 salátauborka
- 4 szelet sajt

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összegyúrjuk a darált húsokkal, ketchuppal, mustárral, sóval és Worcester-szósszal ízesítjük, majd kb. egy órát állni hagyjuk. Ezután négy egyenlő részre osztjuk, és lapos pogácsákat csinálunk belőlük, melyeket olajban megsütünk. A zsemléket elfelezzük, egy-egy salátalevelet teszünk bele, majd egy-egy hússzeletet, sajtot, erre a karikákra vágott paradicsomot, uborkát, hagymát. Tegyük be egy kicsit a mikroba vagy a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon, és már fogyaszthatjuk is.

Puding


Hozzávalók:
- 1 tasak puding
- 3 evőkanál (kb. 40 g) porcukor
- 500 ml tej
- 1 tojássárgája (közepes méretű)
- 1 tojásfehérje
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd apránként elkeverjük 6 evőkanál tejjel, és a tojássárgájával. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, a felkevert pudingot hozzáöntjük, és kevergetés közben újra felforraljuk. A tojásfehérjét egy kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton alaposan felverjük úgy, hogy ha késsel belevágunk, a vágás látható maradjon. A felvert tojásfehérjét hozzákeverjük a pudinghoz, és keverés közben még egyszer felforraljuk. A pudingot üvegpoharakba öntjük; legalább 3 órán át a hűtőben tároljuk.

Címkék: szandi   sztárrecept

2013. április 1. 22:59



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség