HAL A TORTÁN
Hargitai Bea menüje

Zöldborsó-krémleves

Hozzávalók:
- zöldborsó kb. 1-2 fagyasztott csomag
- vöröshagyma
- húsleves alaplé
- tejszín

Elkészítés:
A vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük alaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A végén felöntjük tejszínnel.

 

Rozmaringos báránycomb pancettával, tepsis burgonyával

Hozzávalók:

- báránycomb
- fokhagyma
- vaj
- pancetta
- friss őrölt bors
- rózsabors
- rozmaring
- cékla
- friss kakukkfű
- kecskesajt
- dió
- balzsamecet
- friss menta
- cukor
- víz
- fehér vagy vörösborecet

Elkészítés:
A báránycombon kicsi lyukakat ejtünk késsel. A vajat sóval, borssal, rózsaborssal apróra vágott rozmaringgal összekeverjük és bedörzsöljük vele a báránycombot és a lyukakba is beletömjük. Rakunk bele fokhagyma gerezdeket és pancettát. Leöntjük olivalolajjal. A tepsibe rakunk olivaolajat, hagymát, fehérrepát, sárgarépát és erre rakom a combot. A burgonyát feltesszük főni, de kb. 5 percet főzzük, épp, hogy csak egy picit megpuhuljon. Belerakjuk a comb mellé a tepsibe, sózzuk, borsozzuk és belerakunk pár szál rozmaingot is. Kb. 15 percenként megforgatjuk.

A ceklát bedörzsöljük olivaolajjal, belerakjuk fóliába és kb 45 percig sütjük a sütőben. Miután kihűlt szeletekre vágjuk. Rétegezve rakunk rá kecskesajtot és kakukkfüvet, így "építünk" tornyot belőle. A tetejére szórunk diót, kakukkfüvet es balzsamecetet..

A mentát apróra vágjuk, edénybe tesszük, rakunk hozzá ízlés szerint cukrot, felöntjük egy pici vízzel és felforraljuk. Ízlés szerint teszünk hozzá egy pici borecetet.
 

Epres Mascarpones Triffle

 

Hozzávalók:
- babapiskóta
- eperkonzerv
- 2 doboz mascarpone
- 6 db tojás
- porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- friss eper

Elkészítés:
2 doboz mascarponéhoz rakunk 6b db tojássárgáját, ízlés szerint porcukrot es 2 csomag vaníliás cukrot, majd ezeket kézi habverővel elkeverjük. A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojáshabot a mascarponés krémbe forgatjuk. A babapiskótát a konzerv eper levébe áztatjuk, és egy tál aljába tesszük. Teszünk rá friss, és konzerv epret, majd erre egy réteg krémet. Ezek után még egy réteg áztatott piskótát, epret és krémet, mindaddig, míg el nem fogy. Friss eperrel díszítjük a tetejét.

 

Címkék: hargitai bea   sztárrecept

2013. március 29. 23:22



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség