HAL A TORTÁN
Debreczeni Zita menüje

Brokkolikrémleves kókusz krémmel és mandulával


Hozzávalók:

  • friss brokkoli 1,5 kg
  • vöröshagyma 15 dkg
  • fokhagyma 3 gerezd
  • petrezselyem zöld 2 csokor
  • kókuszzsír 7-8 dkg
  • tengeri só ízlés szerint
  • kókuszkrém (Cocomas) 1,5 dl
  • szódabikarbóna 1 késhegynyi
  • őrölt bors 1 csipet
  • szeletelt mandula 5 dkg

Elkészítés:
A kókuszzsírt felolvasztjuk, rádobjuk a félfőre vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott vagy reszelt fokhagymát és tovább pirítjuk. Ha a zsír túl forró, a fokhagyma könnyen megég. Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, majd felengedjük 0,5 l vízzel. Ekkor hozzáadjuk a szódabikarbónát (ettől a brokkoli megtartja a színét). Sózzuk, borsozzuk. Ha puhára főtt a brokkoli, turmixoljuk (botmixerrel), miközben a kókuszkrémet is lassan hozzáöntjük. Ha a leves hígnak tűnik turmixolás előtt, a főzőlevéből le kell venni egy keveset. Ha kész a leves, a frissen vágott petrezselymet hozzákeverjük; ezzel már nem főzzük. A mandulát zsiradék nélkül, sütőben vagy serpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Wokban készült csirkemell filé párolt kelbimbóval és rukkola salátával

Hozzávalók:

  • 1, 5 kg csirkemell
  • 3-4 fej hagyma
  • fűszersó
  • bors
  • 75 dkg kelbimbó

Elkészítés:

A csirkemell filét felkockázzuk. Kevés kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a felkockázott csirkemellet. Fűszersóval, borssal ízesítjük. A kelbimbót szintén kókuszzsíron megpároljuk, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Saláta
Hozzávalók:

  • paradicsom
  • póréhagyma
  • rukkola
  • olivaolaj

A hozzávalókat összekeverjük és olivaolajjal ízesítjük.
 

Túrós mangós ananászos pohárkrém

Hozzávalók:

  • sovány tehéntúró 25 dkg
  • light mascarpone 25 dkg
  • habtejszín (30%-os) 2 dl
  • friss, érett mangó 2 db
  • friss ananász 1 db
  • friss mentalevél 6-8 db
  • folyékony édesítőszer (folyamatos adagolás mellett kóstolni) - vagy kb. 10 dkg cukor
  • Díszítés: 5 szem eper, 5 levél menta

Elkészítés:
A túrót szitán áttörjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt habbá verjük. A túró és a mascarpone keverékéhez hozzáadagoljuk az édesítőszert és az apróra vágott mentalevelet. A habbá vert tejszínt óvatosan hozzákeverjük. A megtisztított mangót és az ananászt apró kockára vágjuk, majd átlátszó üvegpohárba rétegezzük a túrókrémet és a gyümölcsöket vegyesen.
Egy szem eperrel és mentalevéllel díszítjük.

Címkék: debreczeni zita   sztárrecept

2013. március 25. 23:06



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség