HAL A TORTÁN
Dér Heni receptjei

Mexikói sajtleves

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1 konzerv kukorica (vagy ennek megfelelő mennyiségű mirelit)
- 3 tejszínes tömlős sajt
- 30 dkg reszelt sajt (cheddar, gauda, trappista - vegyesen is lehet, még jobb)
- 2 l alaplé vagy 3 leveskocka vízzel
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 mk fehérbors
- 1/2 mk szerecsendió
- jalapeno vagy chili paprika
- tortilla chips natur – levesbetétnek

A megolvasztott vajon átpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Kevergetés közben kevés vízzel simára forraljuk. Ráborítjuk a kukoricát, és annyi vízzel feltöltjük, hogy ellepje. Jól átforraljuk, és ha puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, felengedjük az alaplével, majd jöhet a bors és szerecsendió. Ha jól forr, belenyomjuk a tömlős sajtokat, olvadásig főzzük. Beleszórjuk a reszelt sajtot, a vékony karikára szelt csípős paprikát. Addig főzzük, hogy a sajt is jól elolvadjon.
Tálalhatjuk tortilla-chipsszel, plusz erőspaprikával, igény szerint.


Töltött bélszín szeletek steak burgonyával


Hozzávalók:
- 1 kiló bélszín
- 4 tubus krémsajt
- fél kiló házi juhtúró
- 30 dkg füstölt sertéstarja
- 3-4 lilahagyma
- só, bors
Elkészítés:
A bélszínt szeletekre vágjuk, óvatosan konyharuha alatt kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk, majd kevés olajon serpenyőben 4-5 percig sütjük (közben megfordítjuk).
A hagymákat apróra vágjuk, összekeverjük őket a szintén apróra vágott füstölt tarjával a juhtúróval és a natúr krémsajtokkal. Tejföllel lágyíthatjuk a tölteléket. Sózzuk, borsozzuk esetleg kakukkfüvet is rakhatunk bele ízlés szerint.
A kész töltelékből a sült húsok közepére helyezünk pár evőkanállal, majd feltekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük. Héjában sült steakburgonyával tálaljuk.

Sajttorta vanillia fagyival

Hozzávalók 4 főre:
Tésztához:
• 20 dkg liszt
• 6 dkg cukor
• 12 dkg Rama
• 1 tojássárgája
Krémhez:
• 10 dkg mascarpone
• 40 dkg túró
• 5 tojás (szétválasztva)
• 17 dkg cukor
Elkészítés:
1. A lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára.
2. Liszttel megszórt deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag, 32 cm átmérőjű körré, majd béleljünk ki vele egy 24 cm-es csatos tortaformát.
3. Helyezzünk a tésztára kilyuggatott sütőpapírt, helyezzük rá a sütőbabot és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 15-20 percig.
4. Vegyük le róla a papírt és a babot, hagyjuk hűlni.
5. A tojássárgákat keverjük el a mascarponéval, a túróval, 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és a reszelt citromhéjjal.
6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.
7. Olvasszuk fel a vajat, keverjük a krémhez, majd óvatosan dolgozzuk bele a kemény fehérje habot, lehetőleg ne törjön össze.
8. Simítsuk rá a piskótára a krémet, és 175 fokon süssük 45-50 percig.
9. Ha kicsit kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Ízlés szerint fagylalttal tálaljuk.

Címkék: dér heni   sztárrecept

2013. március 20. 23:08



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség