HAL A TORTÁN
Erdőhegyi Brigitta menüje

Curry-s sertés raguleves


Hozzávalók:
- 0,5 kg sertéscomb
- 0,5 kg barna csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- gyömbér
- 3 teáskanál curry
- 0,5 teáskanál chili
- 1 teáskanál só
- 3 db csirkeleves kocka
- 1 cukkini
- zöldborsó
- 1 főzőtejszín
- mogyoró
- petrezselyem
- olaj
A sertéscombot kockára vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A csiperkegombát felnegyedeljük és rátesszük a húsra. 2 gerezd fokhagymát, a lereszelt gyömbérrel, a kockára vágott sárgarépával, a curryvel, a chilivel és a sóval összekeverjük és 40 percig lassú tűzön együtt főzzük a hússal, fedő alatt. Utána vízzel felengedjük és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ezután belekockázzuk a cukkínit, beletesszük a zöldborsót. Főzzük még egy kicsit, majd főzőtejszínnel felengedjük, felforraljuk. Mogyoróval és petrezselyemmel, újhagymával díszítjük.

Mogyorós chilis csirkecomb barack chutney-val és basmati rizzsel

Hozzávalók:
- 8 db egész csirkecomb
- gyömbér
- fokhagyma
- 1 teáskanál chili
- 1 teáskanál kömény
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
A combokat bepácolom az összes hozzávalóval a sütés előtt kb. 1 nappal. Ezután másfél órát 180 fokos sütőben megsütjük a húst.
Barack chutney
A barackot, aszalt áfonyát, újhagyma zöldjét apróra vágjuk, hozzáadunk 2, 5 evőkanál mézet, 2 evőkanál olajat. Összekeverjük és 1-2 napra hűtőbe tesszük.

Kókuszos kalácspuding

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 7 evőkanál cukor
- tejszín
- 4-5 dl tej
- 10 dkg vaj
- vanília aroma
- 1 egész kalács
- kókusztej
- kókuszreszelék
A tojást, a cukrot, kókusztejet, tejszínt, tejet, vanília aromát az olvasztott vajjal és egy csipet sóval összekeverjük. Az egész kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a masszát, majd fél órát állni hagyjuk. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Kivajazott jénaiba tesszük, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Banán ragu

Hozzávalók:
- 4 ek. barnacukor
- 0,5 dl víz
- mazsola
- 1,5 kg banán
- vaj

Elkészítés:
A barnacukrot vajon kevés vízzel karamellizáljuk, belevágjuk a banánt és beleteszünk mazsolát. Összepirítjuk és kevés vízzel összeforraljuk. Melegen tálaljuk.

Címkék: erdőhegyi brigitta   sztárrecept

2013. március 19. 23:10



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség