HAL A TORTÁN
Az Animal Cannibals menüje

Gyümölcsleves 8 féle gyümölcsből:

Hozzávalók:
- 1,3 kg tisztított vegyes gyümölcs, tetszés szerint darabolva (cseresznye, meggy, sárgabarack, őszibarack, alma, egres, körte)
- kb. 1 liter víz
- csipet só
- 2 dl tejszín vagy tejföl
- 1 evőkanál liszt (rizsliszt)
- 5-6 evőkanál cukor (édesítővel lehet keverni)
- 5 db szegfűszeg
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
- 3-4 citromhéj darabka (zöldségtisztítóval lehántva)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál rumaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre tesszük, beledobjuk a citromhéjat, csipet sót, szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a cukrot és a lisztet simára keverjük. Amint felforrt a leves, a tejszínes habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk (hőkiegyenlítés - a tejfölnél fontosabb!), majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Az újra forrástól számított kb. 3 percig csendesen főzzük, majd többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva mielőbb lehűtjük. Hűtés közben adjuk hozzá a citromlevet, a rumaromát és esetleg még cukrot. Hűtőben érleljük a tálalásig.

 

 

Vörösboros szürkemarhapörkölt nokedlivel és 8 féle savanyúsággal


- 2,5 kg marhahús vegyesen (nyak, lapocka)
- 4 db nagy vöröshagyma
- 5 duci gerezd fokhagyma
- 1 db csípős zöldpaprika
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- sertészsír
- őrölt babérlevél
- őrölt kömény
- őrölt fehérbors
- fűszerpaprika
- morzsolt majoránna
- 2 dl száraz vörösbor
- só
A nokedlihez:
- 4 db tojás
- kevés víz
- 80 dkg liszt
- só
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és egy jó nagy adag zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott marhahúsokat, fehéredésig kevergetjük, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom. Sózzuk, fűszerezzük, majd aláöntünk először 1 dl vörösbort (nem kóficot, mert az aromaanyagai benne maradnak a szaftban), lefedjük, és óránként ránézünk, megkeverjük, majd amint szükséges, a többi bort is aláöntjük.

A főzést 3 óra után befejezzük, ekkor a mennyiség a felére csökkent, viszont egy isteni vastag szaftot kapunk a puha hús mellé.

A nokedli készítés rendkívül egyszerű: egy nagy tálba törjük a tojásokat, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a vizet (először csak kevesebbet). Összegyúrjuk csomómentesre. Ha nagyon száraz, adunk még hozzá hideg vizet, akkor jó a tészta, ha ragad, nyúlik, de nem szakad el, ha kiemeljük a tálból, hanem csak nyúlik.

Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, hagyjuk pár percet forrni, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és egy kevés olajon átforgatjuk.

 

Gofri 8 féle feltéttel

Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 5 dkg sütőmargarin
- 2 db tojás
- 30 dkg liszt vegyesen
- 1/2 csomag szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
Elkészítés:
A tejben a margarint felolvasztjuk, majd a többi hozzávalót belekeverjük. 1/2 órát pihentetjük, majd megsütjük. Tetszés szerinti feltétekkel tálaljuk.

 

Címkék: animal cannibals   sztárrecept

2013. március 18. 23:17



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség