HAL A TORTÁN
Tóth Vera menüje

Minestrone leves


Hozzávalók:
3 db sárgarépa
3 db petrezselyemgyökér
3 db cukkíni
4 db paradicsom
1 petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1-2 db vöröshagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
1 üveg paradicsompüré
bazsalikom
teavaj vagy kókuszzsír
bors
himalájasó
babérlevél
Elkészítés: A vöröshagymát felkockázzuk és olívaolajra tesszük a fazékba és megdinszteljük közepes lángon. Először a karikára vágott répát, petrezselyemgyökeret, fokhagymát rádobjuk a vöröshagymára. Majd rátesszük a borsot, majorannát és vizet teszünk hozzá, addig öntjük, míg ellepi a zöldségeket. Mikor már melegszik, hozzáadjuk a babérlevelet (1-3 db-ot), a szalonnát (felkockázva), majd később, kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a cukkinit, paradicsomot, petrezselymet, bazsalikomot, paradicsompürét és tele kell tölteni vízzel a lábost, majd lefedjük és megfőzzük a levest. Ízlés szerint fűszerezzük tovább.
Tálalhatjuk parmezánnal, trappista sajttal, tetejére bazsalikomleveleket szórunk!


Baconos-sajtos rakott csirkemell


Hozzávalók:
6 csirkemell
1-2 csomag bacon szalonna
4 db tojás
30 dkg trappista sajt
himalájasó
bors
fokhagyma
olívaolaj
dióolaj
Elkészítés: A csirkemelleket félbevágjuk, nem sok fűszerrel megízesítjük, majd nyakon öntjük dióolajjal és olívaolajjal, fokhagymát, mézet (keveset) adunk hozzá és belemasszírozzuk a húsba. Míg egy kicsit beissza a csirke az olajakat, fűszereket, addig elkészítjük a hőálló tálunkat. Kivajazzuk és kirakjuk a tál alját baconnel úgy, hogy hagyjuk kilógni a felét a szélén. Majd leütjük a tojásokat egy külön tálban és megmártogatjuk benne a csirkéinket, majd elkezdjük rápakolni a baconre. Egy réteg után reszelünk sajtot,
1 réteg csirke, egy réteg sajt, még egy réteg csirke, még egy réteg sajt. A végén a kilógó baconnel elkezdjük becsomagolni a rakott csirkét, majd 180 fokra betesszük a sütőbe és 40-60 percig sütjük. A végén, ha van grill funkciónk, 2 percig pirítsuk a bacont a tetején 200-250 fokon.
 

Sütőtökös krumplipüré
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
5-6 db krumpli
1 teavaj
himalájasó
Elkészítés: A sütőtököt felnégyeljük, kimagozzuk és betesszük a sütőbe 180 fokra (mehet a csirkével együtt) puhára sütjük. Addig elkészítjük a burgonyapürénket ízlés szerint. Mikor kész a tök, kikanalazzuk a húsát és összepasszírozzuk a pürével.
 

Magos Saláta
hozzávalók:
1 fej jégsaláta
tökmag
méz
balzsamecet
mogyoróolaj
olívaolaj
olívabogyó(fekete)
citrom
himalájasó
A salátát felvágjuk, tálba tesszük és ízesítjük egy kis balzsamecettel, mézzel, mogyoróolajjal, himalájasóval, citrommal, borssal. Rászórjuk a tökmagot és összekeverjük. (Ha még pikánsabbat szeretnénk, akkor pirítsuk meg a tökmagokat)
 

Málnás-Almás morzsa

Hozzávalók:
1csomag fagyasztott, vagy friss málna
6 db zöldalma
zabpehely
szerecsendió(őrölt)
fahéj (őrölt)
vaj, vagy kókuszzsír
mandulaliszt
nyírfacukor
kókuszreszelék
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a közepét és felkockázzuk. Egy serpenyőbe tesszük, vizet engedünk rá, addig, amíg el nem lepi, majd kicsit megrottyantjuk. Akkor kell levenni, mikor elkezd forrni, még roszogós legyen az alma. Leszűrjük! Ráteszünk 2 teáskanál fahéjat és negyed pohár nyírfacukrot. Félretesszük.
A száraz hozzávalókat egy külön tálban csináljuk.
1 pohár zabpelyhet, 3/4 pohár kókuszreszeléket, 1 pohár mandulalisztet, fél pohár nyírfacukrot, 1 teáskanàl fahéjat, 3/4 pohár vajat folyékonyan 2 teáskanál szerecsendiót összekeverünk. Morzsa szerű állaga lesz. Kis szuflés kerámiatálakat veszünk (6 db-ot) és először a málnát, majd az almákat beletesszük, majd rá a morzsánkat. 180 fokon betesszük a sütőbe és 45 percig sütjük. Mikor kész, kicsit meg lehet grillezni a tetejét, hogy ropogós legyen a morzsa. Fagyival tálaljuk, miután kihűlt egy kicsit. Lehet magában is enni, úgy is nagyon finom.

 

Címkék: sztárrecept   tóth vera

2013. március 14. 23:20



KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség