Abraka Babra
Zsidó konyha: nem a babtól sólet a sólet

Az Abraka Babra negyedik adásában Barbara szíriai csicseriborsó-sóletet és jeruzsálemi túrótortát készített vendégével, Fűszeres Eszterrel.

A hölgy gasztroblogger, a zsidó konyha jó ismerője, s immár hetedik éve vezeti internetes naplóját. A csicseriborsóból készült sólet jóval könnyebb étel, mint a Magyarországon megszokott, lévén húsmentes, bár az eredeti változat szárított kecskehússal készül. Egy tévhitet eloszlatandó, a nézők azt is megtudhatták; a sólet bizony nem a babtól sólet, hanem a ténytől, hogy nagyon jól - és főleg sokáig - melegen tartható anélkül, hogy megromlana. A jeruzsálemi túrótorta különlegessége a tésztájában rejlik, ami a hagyományostól eltérő módon, kuszkuszból készül, és dióval, mézzel, valamint naranccsal ízesítik. Kóstolónak stílszerűen Kovács Patrícia és Tornyi Ildikó színésznők érkeztek, akikkel Barbara már több mint százszor játszotta a Mikve című darabot a Pesti Színházban...

Nézd meg az Abraka Babra videóját és tudd meg, miként készülnek eme finomságok!

Konyhai jelenetek, amelyekben éhes családtagok, barátok, és színészek fordulnak meg Barbara konyhájában. Étvágygerjesztő főzések, finom ételek, és jó hangulatú étkezések. Izgalmas és könnyen elkészíthető fogások, no és receptek, amelyek kimaradtak a szakácskönyvből.

Címkék: abrakababra_teljes_adas

2013. május 7. 13:53



Kapcsolódó anyagok

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség