MŰSORAINK
MAGELLÁN

A szteroidok fogyasztásának súlyos következményei lehetnek, esetenként halálhoz is vezethetnek. A Magellán testépítőket kérdezett a tömegnövelő szerekkel kapcsolatban, valamint Zacher Gábor toxikológus is beszélt a szteroidok okozta veszélyekről.
Tovább
Lendvai Anna gyerekkora óta egy gyógyíthatatlan és ritka betegséggel, a cisztás fibrózissal küzd. Elmondása szerint 20 évig alig kapott levegőt, de a második tüdőtranszplantációja után eldöntötte, hogy feljut a Kékestetőre, mégpedig tolószék nélkül.
Tovább
Ajánló - Hegymászással a betegség ellen: Egy csodálatraméltó lány, aki soha nem adja fel, két tüdőtranszplantáció után is hegyet mászik. - Az ötlet hatalma: A fiatalok különleges ötletei, amelyek akár egymilliárd ember életét változtathatják meg. - Meddig tűr a szervezet: Mikortól káros az egészségre a sok konditeremben eltöltött óra?
Tovább
Szülők, tanárok és szakértők kutatják, hogy mi is az igazi tehetség. Miért van olyan nagy szükség a tehetséggondozásra? Miért annyira fontos a szülői háttér? A Magellán adásában mindezekre választ kapunk, és megismerhetjük a világ leggyorsabb zongoristáját, a Guinness-rekorder Péter Bencét, illetve Balog Ádámot is, aki videóblogjában látványos kísérletekkel igyekszik bebizonyítani, hogy a kémiai igenis izgalmas.
Tovább
Mindannyian természetesnek vesszük, hogy elektomos készülékeink működnek a lakásunkban, de vajon végiggondoltunk-e már, hogy hogyan is jut el az áram az otthonainkba? A Magellán adásából most ez is kiderül, de azt is megtudhatjuk, milyen felszereléssel és miként végzik a karbantartási munkálatokat a MAVIR szakemberei az életveszélyes vezetékeken. A műsorban előkerül egy egymillió forintot érő speciális védőfelszerelés is.
Tovább

Hiába van jelen már az űrtechnika is a műtőkben, mégis a szív megbetegedései a leggyakoriabbak napjainkban. Ezek közül is a minden előjel nélkül támadó infarktustól kell a leginkább tartani. A gyógyulás sikerességében kulcsfontosságú, hogy milyen hamar ismeri fel a beteg a tüneteket és jut el orvoshoz. A Magellán adásából kiderül mi is történik szívműtét közben, illetve, hogy mi az az egyszerű módszer, ami akár életmentő is lehet.
Tovább
Ajánló - Csodagyerekek, fiatal, magyar tehetségek: a világ leggyorsabb zongoristája, és a látványos kémiai kísérletek rabja. Tehetséggondozás első fokon. Az áram útja: hogyan jut el az áram az otthonokba, hogyan lehet dolgozni nagyfeszültségű áram alatt? Túlélni az infarktust: életmentés a legváratlanabb helyzetben, és egy különleges szívműtét titkai. 
Tovább
A stroke kezelésében hatalmas áttörést hozott az a német eljárás, amelynek alapja: az elzáródott érből egy különleges háló segítségével távolítják el a vérrögöt. Hogy pontosan hogyan zajlik a beavatkozás és mik a stroke legfelismerhetőbb tünetei, amelyek jelentkezésekor azonnal orvoshoz kell fordulni, az a videóból kiderül!
Tovább

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség