Ízes élet
Királydurbincs 3 féle karfiollal és kapris vajmártással (recept)

Pataky Péter egy isteni halételt készített el, három féle karfiollal és kapros vajmártással dobta fel a királydurbincsot.

RECEPT:

Hozzávalók

2 db királydurbincs
olívaolaj

A karfiolpüréhez:
1 fej karfiol
10 dkg vaj

A savanyított karfiolhoz:
½ fej karfiol
1 dl fehérborecet
só, cukor
A pirított karfiolhoz:
½ fej karfiol
5 dkg vaj
só, bors
olívaolaj
A mártáshoz:
5 dkg vaj
kapribogyó
1 db citrom


Elkészítés

1. A karfiolpüréhez 40 perc alatt a karfiolt vajon megpároljuk, majd sózzuk. Végül pürésítjük.

2. A savanyított karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, középen kettévágjuk és gyalun hajszálvékonyra szeleteljük. Egy kis tálban fehérborecetet, sót, cukrot összekeverünk, és a karfiolokat beletesszük.

3. A pirított karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, nagyjából 3 cm-es darabokra. Egy nagy serpenyőben 10-15 percig felhevített olívaolajon megpirítjuk. Csak ezután sózzuk. Kevés vajat adunk hozzá, majd tovább hagyjuk puhulni.

4. A halat kifilézzük, sózzuk, majd állni hagyjuk. Sütés előtt leitatjuk a nedvességet róla, így ropogósabb lesz a hal. Forró olajba tesszük, rövid ideig lenyomva tartjuk, hogy ne kunkorodjon fel a halbőr és ropogósra sütjük.

5. A mártáshoz a vajat, kapribogyót, petrezselymet a serpenyőben összefőzzük és ízlés szerint citromlével ízesítjük. Végül mindenből egy keveset a tányérra helyezünk. Jó étvágyat!

 

Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdái, Martonn Adrienn és Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is. Megmutatjuk, hogyan lehet a hagyományos fogásokat újszerűvé alakítani, mitől lesz egészségesebb egy étel anélkül, hogy többet költenénk rá. A legegyszerűbb, legolcsóbb és legegészségesebb elkészítési módok mellett vendégeivel együtt mesél az étel történetéről, élettani hatásairól, miközben okos konyhai tippekkel is gazdagít.

Címkék: ízes élet   ízes_élet_hal   pataky péter

2017. március 20. 7:55



Kapcsolódó anyagok

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség