Műsoraink   I   Videók   I   Teljes filmek   I   SOROZATOK ONLINE   I   Műsorújság   I   Mozaik   I   Szórakozás   I   Infópult
RECEPTEK
Erdélyi Mónika menüje

Erdélyi Mónika menüje

Málnaleves


Hozzávalók:
- 1 kg málna
- 1 l bor (felére beforralva)
- 1 l natúr joghurt
- 1 kk őrölt fahéj
- 20 dkg méz
- 1 l tej
- 3 db citrusgyümölcs leve és héja

Elkészítés:
Az egészet összeturmixoljuk, majd tálalásig hűtőbe rakjuk (ízlés szerint leszűrjük).

                                        Zsenge karalábéba töltött tárkonyos-gombás pulyka




Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb
- 30 dkg gomba
- 4 db nagyobb karalábé
- 1 kg bármilyen fagyasztott zöldségkeverék
- 1 zacskó fagyasztott krokett (kb. fél kg)
- 2 dl tejszín
- 1 fej hagyma
- tárkony
- sült csirke fűszer
- feketebors
- 1 ek liszt
- 1 ek ételízesítő

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megdinsztelünk, rátesszük a kockákra vágott húst, fűszerezzük a csirke-fűszerkeverékkel, tárkonnyal, kevés fekete borssal, majd felöntjük kevés vízzel. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott gombát. Együtt is pároljuk kb. 5 percig, majd megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejszínnel, összekeverjük. Főzzük még kb 10 percig együtt.
Közben, egy másik fazékban tegyünk fel főni ételízesítős vizet, tegyük bele a kivájt karalábékat. Kevés vajon pároljuk meg a zöldségkeveréket, fűszerezzük sóval vagy ízlés szerint ételízesítővel. Olajban süssük ki a kroketteket. A krokettet házilag is elkészíthetjük, de nagy gyakorlat kell hozzá, hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény a tészta. Így egyszerűbb és biztos az eredmény.
Ha minden kész, állítsuk össze az ételt. A tányér közepére halmozzuk a párolt zöldséget, tegyük a tetejére a hússal megtöltött karalábékat. A kroketteket (személyenként 4 db-ot) rendezzük a tányér szélére. Jó étvágyat!

Oroszkrémtorta

 Hozzávalók:
- 1 kerek piskótatorta
- 5 dkg cukrozott narancshéj
- 5 dkg cukrozott citromhéj
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 3 dl tej
- fél rúd vanília
- 1,5 dkg zselatin
- 3 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 4 dl tejszín
A díszítéshez:
- 2 babapiskóta
- 2 dl tejszín
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak habfixáló
- 1 evőkanál pirított mandulaforgács
- 16 szem cukrozott cseresznye

Elkészítés:
A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, és a mazsolával együtt meglocsoljuk a rummal, majd egy órát érleljük benne. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, azután leszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a tasakon lévő utasítás szerint). A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, vízfürdőben, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen a krémhez adjuk. Belekeverjük a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket. A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel - jusson az oldalára és a tetejére is. A babapiskótát megreszeljük, beszórjuk vele a torta oldalát, 3-4 órára hidegre tesszük. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Megszórjuk a pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemekkel díszítjük, csokoládébóbitákkal csinosíthatjuk.
 

Címkék: erdélyi mónika   sztárrecept

2013. május 7. 10:53



SZAVAZZ!

Ki a kedvenc Forma-1-es pilótád?

Lewis Hamilton

Nico Rosberg

Sebastian Vettel

Valtteri Bottas

Kimi Räikkönen

Felipe Massa

Daniel Ricciardo

Daniil Kvyat

Nico Hulkenberg

Romain Grosjean

Fernando Alonso

Jenson Button

Max Verstappen

Felipe Nasr

Sergio Perez

Pastor Maldonado

KÖZÖSSÉG
» Pikáns jelenetek - Amitől még a sztárok is zavarba jönnek!
» Balázs Klári vacsoráján könnyek is folytak - Ma 20:15
» Judy kislányával főz - Ma 20:15
» Bárdosi Sándor a konyhában is kemény - Ma 20:15
» Erdélyi Mónikánál tombol a Gangnam Style - Ma 20:15
» Puskás Peti a konyhában is helytáll - Hétfő, 20:05
» Erdélyi Mónika intim helyen rejtegette
» Varga Viktor letolta a nadrágját... – hétfő 21:35


© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség