Műsoraink   I   Videók   I   Teljes filmek   I   SOROZATOK ONLINE   I   Műsorújság   I   Mozaik   I   Szórakozás   I   Infópult
HAL A TORTÁN
Győrfi Pál menüje

Győrfi Pál menüje

Sárgadinnye leves, Dónáti csirkemell, Madártej

Sárgadinnye leves


Hozzávalók:
- sárgadinnye 4 db
- cukor (barna) 0,5 kg
- citrom 1 kg
- lime 10 db
- friss menta 2 csokor
- kókusztej 5 dl
- kókuszforgács

A cukrot 1 dl vízzel és a zöldcirom-szeletekkel összeforraljuk, majd kihűtjük. A dinnye végeit levágjuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk. Karalábévájóval kivájjuk a belsejét. A kókusztejet a citromsziruppal, késhegynyi sóval és a dinnyehús felével finoman pürésítjük. A féldinnyéket tányérra tesszük, a maradék dinnyegolyókkal.
 

Dónáti csirkemell


Hozzávalók:
- csirkemell 3 kg
- olívaolaj 1.5 l
- fokhagyma 20 dkg
- tejföl 1,5 l
- sárgarépa 1 kg
- brokkoli 1 kg
- karfiol 1 kg
- színes tészta 1 kg
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, picit besózzuk és kis ideig állni hagyjuk, hogy magukba szívják a sót. Ezután lisztbe forgatjuk a szeleteket, és kevés olajon hirtelen megsütjük. Ha ez kész, a liszttel összekavart tejfölt ráöntjük a húsra, hozzáadjuk az ételízesítőt és a fokhagymát, végül a vizet. Néhány percig hagyjuk rotyogni közepes lángon, majd színestésztával tálaljuk.
 

Madártej


Hozzávalók:
- tojás 20 db
- tej 3 l
- mazsola 1 csomag
- szeletelt mandula 1 csomag
- cukor (barna) 1 kg
- citrom 3 db
- vaníliarúd

Elkészítés:
A tojásfehérjékből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Egy liter tejet felforralunk, majd a habból vizes evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni! Lassú tűzön főzzük, s ha félig már „megszilárdultak”, óvatosan átfordítjuk. Amikor kész, kiszedjük és félretesszük.

Ezután hozzáöntjük a tejhez a maradék tejet, teszünk bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd felforraljuk. A tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral, és 1-2 teáskanálnyi rizsliszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával felhígítjuk, és lassan belecsurgatjuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Nem szabad forrnia a tejnek! Ekkor félrehúzzuk, és kiszedjük belőle a vaníliát. Belekeverünk egy pici vajdarabot, ettől fényesebb lesz. A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával és a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.

Címkék: győrfi pál   sztárrecept

2013. szeptember 23. 11:17



SZAVAZZ!

Ki a kedvenc Forma-1-es pilótád?

Lewis Hamilton

Nico Rosberg

Sebastian Vettel

Valtteri Bottas

Kimi Räikkönen

Felipe Massa

Daniel Ricciardo

Daniil Kvyat

Nico Hulkenberg

Romain Grosjean

Fernando Alonso

Jenson Button

Max Verstappen

Felipe Nasr

Sergio Perez

Pastor Maldonado

KÖZÖSSÉG
» Bozont a vendégekkel főzeti a vacsorát?– Ma 21:20
» Trokán Nóra görögös menüvel készül – Ma 21:20
» Ungár Anikó mágikus kezei dolgoznak a konyhában is – Ma 21:20
» Azurák Csabának barátai segítenek a főzésnél – Ma 21:20
» Győrfi Pálnál életmentés a nappaliban – Hétfő 21:20
» Bozont megrogyott a sok kritikától?
» Ungár Anikó lett a legjobb szakács!
» Bozontnál puskaporos a hangulat - ma 17:15


© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség