Műsoraink   I   Videók   I   Műsorújság   I   Játékok   I   Szórakozás   I   Infópult
HAL A TORTÁN
Győrfi Pál menüje

Győrfi Pál menüje

Sárgadinnye leves, Dónáti csirkemell, Madártej

Sárgadinnye leves


Hozzávalók:
- sárgadinnye 4 db
- cukor (barna) 0,5 kg
- citrom 1 kg
- lime 10 db
- friss menta 2 csokor
- kókusztej 5 dl
- kókuszforgács

A cukrot 1 dl vízzel és a zöldcirom-szeletekkel összeforraljuk, majd kihűtjük. A dinnye végeit levágjuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk. Karalábévájóval kivájjuk a belsejét. A kókusztejet a citromsziruppal, késhegynyi sóval és a dinnyehús felével finoman pürésítjük. A féldinnyéket tányérra tesszük, a maradék dinnyegolyókkal.
 

Dónáti csirkemell


Hozzávalók:
- csirkemell 3 kg
- olívaolaj 1.5 l
- fokhagyma 20 dkg
- tejföl 1,5 l
- sárgarépa 1 kg
- brokkoli 1 kg
- karfiol 1 kg
- színes tészta 1 kg
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, picit besózzuk és kis ideig állni hagyjuk, hogy magukba szívják a sót. Ezután lisztbe forgatjuk a szeleteket, és kevés olajon hirtelen megsütjük. Ha ez kész, a liszttel összekavart tejfölt ráöntjük a húsra, hozzáadjuk az ételízesítőt és a fokhagymát, végül a vizet. Néhány percig hagyjuk rotyogni közepes lángon, majd színestésztával tálaljuk.
 

Madártej


Hozzávalók:
- tojás 20 db
- tej 3 l
- mazsola 1 csomag
- szeletelt mandula 1 csomag
- cukor (barna) 1 kg
- citrom 3 db
- vaníliarúd

Elkészítés:
A tojásfehérjékből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Egy liter tejet felforralunk, majd a habból vizes evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni! Lassú tűzön főzzük, s ha félig már „megszilárdultak”, óvatosan átfordítjuk. Amikor kész, kiszedjük és félretesszük.

Ezután hozzáöntjük a tejhez a maradék tejet, teszünk bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd felforraljuk. A tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral, és 1-2 teáskanálnyi rizsliszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával felhígítjuk, és lassan belecsurgatjuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Nem szabad forrnia a tejnek! Ekkor félrehúzzuk, és kiszedjük belőle a vaníliát. Belekeverünk egy pici vajdarabot, ettől fényesebb lesz. A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával és a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.

Címkék: győrfi pál   sztárrecept

2013. szeptember 23. 11:17





© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség