Műsoraink   I   Videók   I   Teljes filmek   I   SOROZATOK ONLINE   I   Műsorújság   I   Mozaik   I   Szórakozás   I   Infópult
INFÓPULT
SZÓRAKOZÁS
HAL A TORTÁN
Váradi Gyuszi menüje

Váradi Gyuszi menüje

Újházi tyúkhúsleves, Szabolcsi töltött káposzta, Palacsinta gyümölcsdarabokkal

Újházi tyúkhúsleves


- 1 szép, hízott tyúk (1,8-2 kg-os)
- 80 dkg leveszöldség (sárga- és fehérrépa, zeller, karalábé)
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 gerezd kelkáposzta (10 dkg)
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 10-15 szem bors
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dkg cérnametélt
- néhány szál petrezselyem

Elkészítés:
Az összes zöldséget megtisztítjuk-hámozzuk és megmossuk. A leveszöldséget nagyobb hasábokra vágjuk. A tyúkot megmossuk, nagyobb fazékba tesszük, annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi jócskán ellepi, és fedő nélkül felforraljuk. A levest kissé megsózzuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, a teatojást, a hagymát, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben. Takarékra kapcsolunk, majd félig lefedve, éppen csak gyöngyöztetve az egészet puhára főzzük. A megfőtt tyúkot óvatosan kiemeljük a levesből, kisebb darabokra bontjuk, a nagyobb csontokat (és a bőrét) eltávolítjuk, aztán forró levest merünk rá, és melegen tartjuk. A levesben főtt vegyes zöldséget vágódeszkára emeljük, vékony hasábokra szeljük.
A kelkáposztát, a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a teatojás tartalmát kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt, merőkanalanként leszűrjük, hagyjuk leülepedni. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet. Mélyebb levesestálat forró vízzel kiöblítve előmelegítünk, a vizet kiöntjük belőle, majd beletesszük a húsdarabokat, a tésztát és a zöldségeket, végül rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és úgy tálaljuk.


Szabolcsi töltött káposzta


Hozzávalók:
- 1 kg sertés darált hús
- 1/4 kg rizs
- 2-3 fej vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- vegeta
- bors
- 2 doboz sűrített paradicsom
- 1 csomag kockára vágott bacon
- 4 közepes fej édeskáposzta
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz.
A hagymákat olajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, majd pirospaprikával megszórjuk (ez egy pörkölt alap), ráöntjük a húsra és a rizsre. Hozzáadjuk az egyik sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, a vegetát és az összezúzott fokhagymákat. Az egészet kézzel jól összedolgozzuk. A káposzták közepét kivágjuk, forró, de nem lobogó vízbe helyezzük fejjel lefelé. A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, megpuhulnak, majd sorban kiszedjük őket. A levelekről a csumát levágjuk, a közepénél kétfelé hasítjuk, majd a tölteléket belerakjuk úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjunk. Nem kell túl szorosra tekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni. Igyekezzünk minél kisebb káposztákat készíteni. A megmaradt káposztaleveleket laskára, illetve hosszú csíkokra vágjuk, a fazék aljára lerakjuk, majd megszórjuk egy maréknyi apróra vágott szalonnával, és sorban lerakjuk a töltött káposztákat. Kétsoronként megszórjuk újabb szalonnával és addig rakjuk, amíg el nem fogynak. A fazekat felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztákat, és feltesszük főni. Mielőtt puhára főne, karikára vágott paradicsomot, TV paprikát és kaliforniai paprika szeleteket rakunk rá, majd a megmaradt egy doboz sűrített paradicsomot kis tálkában forró vízzel elkeverjük, és ráöntjük a tetejére. Fedő alatt hagyom, hogy puhára főjön. Tálalásnál a fazék tetején képződött lecsót félrehúzzuk, majd kiszedjük a töltelékeket tányérra, és a lecsós alapot mellérakjuk.
Ízlés szerint tejföllel fogyasztható.

Palacsinta gyümölcsdarabokkal

 

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 50 dkg liszt
- kb. 2-2,5 dl szénsavas ásványvíz
- kb. 0,5 l tej
- csipet só
- 3-4 ek cukor
- 2-3 ek olaj + a sütéshez

 

Elkészítés:
A liszthez adjuk a tojást, és a nem folyékony hozzávalókat. Kevés tejjel felöntjük, majd mixerrel elkeverjük csomómentesre. Ezután óvatosan adagoljuk a folyadékokat, akkora mennyiségben, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. A vizet a végén adjuk hozzá. A serpenyőben minden adag előtt kb. fél kanál olajt felmelegítünk, és ebbe merjük bele a tésztát. Körkörös mozdulatokkal elfolyatjuk, ízlés szerinti barnára sütjük, majd egy kés segítségével megfordítjuk, ezt az oldalát is megsütjük. Kívánt töltelékkel ízesítjük.
A gyümölcsöket megpucoljuk, feldaraboljuk és a palacsinta mellé tálaljuk.

 

 

Címkék: sztárrecept   váradi gyuszi

2013. augusztus 30. 13:25



SZAVAZZ!

Ki a kedvenc Forma-1-es pilótád?

Lewis Hamilton

Nico Rosberg

Sebastian Vettel

Valtteri Bottas

Kimi Räikkönen

Felipe Massa

Daniel Ricciardo

Daniil Kvyat

Nico Hulkenberg

Romain Grosjean

Fernando Alonso

Jenson Button

Max Verstappen

Felipe Nasr

Sergio Perez

Pastor Maldonado

KÖZÖSSÉG
» Váradi Gyuszi már az asztalnál dalra fakadt - Ma 21:15
» Dundika és Majka egy első találkozása? - Ma 21:15
» Varga Viktor királyi gúnyában - Ma 21:15
» Détár Enikő nagyon készült a vacsorára - Ma 21:15
» Majka kisfiával főzött - Hétfő 21:15
» Majka szájába rejtené Váradi Gyuszi arany villáját?
» Váradi Gyuszi Majkának is „udvarolt”
» Nyers csirke - tetovált macsó: 1:0


© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség