Műsoraink   I   Videók   I   Műsorújság   I   Játékok   I   Szórakozás   I   Infópult
HAL A TORTÁN
Oszvald Marika menüje

Oszvald Marika menüje

Saját hájában sült libamáj, libatöpörtyű

 

Hozzávalók:

- 50 dkg hízott libamáj
- 50 dkg libaháj
- 1 fej vöröshagyma
- kevés víz

A májat mossuk meg. Vágjuk le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. Ha szeretnénk, hogy szép, világos színűre süljön, akkor körülbelül egy órával a sütés előtt áztassuk be tejbe vagy hideg vízbe. A hájat szintén mossuk meg, majd óvatosan töröljük szárazra. Kockázzuk fel, és az apróra vágott vöröshagymán olvasszuk ki a zsírját. Ez fél óra, ezalatt néhányszor keverjük meg. A kisült zsírt szűrjük át egy másik lábosba, és nagyon óvatosan csúsztassuk rá a lecsepegtetett májat. Fedjük le, és kezdjük el sütni lassú tűzön. Ízlés szerint sózzuk meg. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jó-e már, ha még vér folyik belőle, akkor süssük tovább. Ha már puha állagú, és nem folyik semmi belőle, akkor jó, vegyük le a gázról. Tegyük nagyon óvatosan egy tálba, és a zsírt öntsük rá, így tovább tárolható. Hagyjuk, hogy kihűljön, és tegyük hűtőbe, vagy tálalhatjuk azonnal is.

Libatöpörtyű
Hozzávalók:
1 kg libaháj
1/2 dl víz
1/2 dl tej


A libahájat 5 x 5 centis kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben a vízzel és a tejjel együtt, a legkisebb lángon elkezdjük kiolvasztani a zsírt belőle. Időnként megkeverjük. A kisült zsírt lemerjük róla. Addig sütjük amíg a hájdarabkák szép aranybarna színt nem kapnak. Ekkor leszűrjük róla az összes kiolvadt zsírt. A tepertőből is kinyomjuk a felesleges zsírt (ha valaki zsírosabban szereti ezt a lépést ki is hagyhatja). Lila hagymával, paprikával, paradicsommal, friss péksüteménnyel és sóval kínáljuk.

Tejfölös gombás szelet



Hozzávalók:
- hagyma
- olaj
- tarja
- gomba
- tejföl

Elkészítés:
Szezámolajon a póréhagymát és a csíkokra vágott csirkemellet megsütjük. Ezután ráöntjük a curry mártást. Csíkokra vágjuk a répát, a kaliforniai paprikát és hozzáadjuk a húshoz és együtt még addig dinszteljük, míg félkemény nem lesz a zöldség. Közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Ha készen van, akkor kókusztejjel felöntjük és a végén egy fél lime levével ízesítjük.

Thai csirke



Hozzávalók:
- Szezám olaj
- póréhagyma
- csirkemell
- készen kapható curry mártás
- répa
- kaliforniai paprika
- kókusztej
- 1 lime leve

Szezámolajon a póréhagymát és a csíkokra vágott csirkemellet megsütjük. Ezután ráöntjük a curry mártást. Csíkokra vágjuk a répát, a kaliforniai paprikát és hozzáadjuk a húshoz és együtt még addig dinszteljük, míg félkemény nem lesz a zöldség. Közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.Ha készen van, akkor kókusztejjel felöntjük és a végén egy fél lime levével ízesítjük.
 

Hamis sportszelet



Hozzávalók:
- háztartási keksz
- kakaópor
- cukor
- rum
- csokoládé bevonó

Elkészítés:
A keksz reszeléket összekeverjük kakaóporral és cukorral és 1 margarinnal, majd beleöntünk egy kis rumot és ezt összegyúrjuk. Tepsibe terítjük és csokoládébevonóval bevonjuk. Ezután néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon, és szépen szeletelhető legyen. Madártej fagylalttal tálaljuk.

Címkék: oszvald marika   sztárrecept

2013. május 1. 22:55





© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség