Műsoraink   I   Videók   I   Teljes filmek   I   SOROZATOK ONLINE   I   Műsorújság   I   Mozaik   I   Szórakozás   I   Infópult
HAL A TORTÁN
Oszvald Marika menüje

Oszvald Marika menüje

Saját hájában sült libamáj, libatöpörtyű

 

Hozzávalók:

- 50 dkg hízott libamáj
- 50 dkg libaháj
- 1 fej vöröshagyma
- kevés víz

A májat mossuk meg. Vágjuk le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. Ha szeretnénk, hogy szép, világos színűre süljön, akkor körülbelül egy órával a sütés előtt áztassuk be tejbe vagy hideg vízbe. A hájat szintén mossuk meg, majd óvatosan töröljük szárazra. Kockázzuk fel, és az apróra vágott vöröshagymán olvasszuk ki a zsírját. Ez fél óra, ezalatt néhányszor keverjük meg. A kisült zsírt szűrjük át egy másik lábosba, és nagyon óvatosan csúsztassuk rá a lecsepegtetett májat. Fedjük le, és kezdjük el sütni lassú tűzön. Ízlés szerint sózzuk meg. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jó-e már, ha még vér folyik belőle, akkor süssük tovább. Ha már puha állagú, és nem folyik semmi belőle, akkor jó, vegyük le a gázról. Tegyük nagyon óvatosan egy tálba, és a zsírt öntsük rá, így tovább tárolható. Hagyjuk, hogy kihűljön, és tegyük hűtőbe, vagy tálalhatjuk azonnal is.

Libatöpörtyű
Hozzávalók:
1 kg libaháj
1/2 dl víz
1/2 dl tej


A libahájat 5 x 5 centis kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben a vízzel és a tejjel együtt, a legkisebb lángon elkezdjük kiolvasztani a zsírt belőle. Időnként megkeverjük. A kisült zsírt lemerjük róla. Addig sütjük amíg a hájdarabkák szép aranybarna színt nem kapnak. Ekkor leszűrjük róla az összes kiolvadt zsírt. A tepertőből is kinyomjuk a felesleges zsírt (ha valaki zsírosabban szereti ezt a lépést ki is hagyhatja). Lila hagymával, paprikával, paradicsommal, friss péksüteménnyel és sóval kínáljuk.

Tejfölös gombás szelet



Hozzávalók:
- hagyma
- olaj
- tarja
- gomba
- tejföl

Elkészítés:
Szezámolajon a póréhagymát és a csíkokra vágott csirkemellet megsütjük. Ezután ráöntjük a curry mártást. Csíkokra vágjuk a répát, a kaliforniai paprikát és hozzáadjuk a húshoz és együtt még addig dinszteljük, míg félkemény nem lesz a zöldség. Közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Ha készen van, akkor kókusztejjel felöntjük és a végén egy fél lime levével ízesítjük.

Thai csirke



Hozzávalók:
- Szezám olaj
- póréhagyma
- csirkemell
- készen kapható curry mártás
- répa
- kaliforniai paprika
- kókusztej
- 1 lime leve

Szezámolajon a póréhagymát és a csíkokra vágott csirkemellet megsütjük. Ezután ráöntjük a curry mártást. Csíkokra vágjuk a répát, a kaliforniai paprikát és hozzáadjuk a húshoz és együtt még addig dinszteljük, míg félkemény nem lesz a zöldség. Közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.Ha készen van, akkor kókusztejjel felöntjük és a végén egy fél lime levével ízesítjük.
 

Hamis sportszelet



Hozzávalók:
- háztartási keksz
- kakaópor
- cukor
- rum
- csokoládé bevonó

Elkészítés:
A keksz reszeléket összekeverjük kakaóporral és cukorral és 1 margarinnal, majd beleöntünk egy kis rumot és ezt összegyúrjuk. Tepsibe terítjük és csokoládébevonóval bevonjuk. Ezután néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon, és szépen szeletelhető legyen. Madártej fagylalttal tálaljuk.

Címkék: oszvald marika   sztárrecept

2013. május 1. 22:55



SZAVAZZ!

Ki a kedvenc Forma-1-es pilótád?

Lewis Hamilton

Nico Rosberg

Sebastian Vettel

Valtteri Bottas

Kimi Räikkönen

Felipe Massa

Daniel Ricciardo

Daniil Kvyat

Nico Hulkenberg

Romain Grosjean

Fernando Alonso

Jenson Button

Max Verstappen

Felipe Nasr

Sergio Perez

Pastor Maldonado

KÖZÖSSÉG
» Oszvald Marika újabb fortélyra tanította Hujber Ferit - Ma 20:14
» Miért könnyeztek Veca vendégei? - Ma 20:15
» Oszvald Marika főz, énekel és táncol - Ma 20:15
» Hujber Feri levette Oszvald Marikát a lábáról - Ma 20:15
» Hujber Feri nem szereti a kigyóubit - Ma 20:15
» Kerényi Janza Katára bízta a vásárlást
» Apja nélkül nem boldogul Kerényi Miklós Máté
» Brasch Bence szarva összecsípte Oszvald Marika orrát


© TV2 Kft.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Powered by Neoport Core CMS
A supertv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség